Irake šiitų šventovę apgriovusios žemės nuošliaužos aukų padaugėjo iki septynių

Irako centrinėje dalyje esančioje Karbalos provincijoje gelbėtojams pirmadienį žemės nuošliaužos apgriautoje šiitų šventovėje suradus dar du žuvusius žmones, bendras šeštadienį įvykusios nelaimės aukų skaičius išaugo iki septynių, pranešė pareigūnai.

Nuošliauža. <br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Nuošliauža. <br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2022, 1:18 PM

„Deja, šįryt po šventovės griuvėsiais radome dar du kūnus – vyro ir moters“, – naujienų agentūrai AFP sakė civilinės gynybos pareigūnas Jawdatas Abdelrahmanas.

Iki šiol nelaimės vietoje buvo aptikti vaiko, keturių moterų ir dviejų vyrų palaikai, o trys nepilnamečiai buvo išgelbėti ir skubiai nugabenti į ligoninę.

„Tęsiame kitų galimų aukų paiešką“, – nurodė J.Abdelrahmanas, paminėdamas liudininkų pranešimus, kad po griuvėsiais tebėra dar vienos moters kūnas.

Civilinės gynybos tarnybos atstovas Nawasas Sabahas Shakeras anksčiau pranešė, kad po šventovės, vadinamos Imamo Ali versme, griuvėsiais galėjo atsidurti 6–8 maldininkai.

Šeštadienio popietę nuslinkusi nuošliauža smogė šventovei, esančiai natūralioje dauboje maždaug už 25 km į vakarus nuo šiitų šventojo Karbalos miesto.

Civilinės gynybos pareigūnai sakė, kad sugriuvo maždaug trečdalis pastato, kurio plotas – apie 100 kv. metrų.

Karbaloje yra palaidotas imamas Husseinas, pranašo Muhammado vaikaitis.

Huseiną, žuvusį mūšyje 680 mūsų eros metais, šiitai laiko teisėtu Muhammado įpėdiniu. Ši pozicija lėmė šiizmo atsiskyrimą nuo sunizmo.

Sugriauta šventovė yra skirta pagerbti imamą Ali, pranašo Muhammado žentą, kuris, anot šiitų, buvo sustojęs ten su savo kariauna žygiuodamas į mūšį, įvykusį 657 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.