V. Putinas: padėtis dėl miškų gaisrų Rusijoje – sudėtinga, dūmai jau pasiekė Maskvą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad vakarų Rusijoje susidarė „sudėtinga“ padėtis, miškų gaisrų dūmams pasiekus sostinę Maskvą.

Gaisrai siautėja Rusijoje. <br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Gaisrai siautėja Rusijoje. <br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
​Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-08-24 15:57

„Dėl neįprastų orų sąlygų keliuose europinės šalies dalies regionuose padėtis šiuo metu yra sudėtinga“, – sakė V. Putinas per televizijos transliuotą susitikimą su regionų pareigūnais.

V.Putinas pirmiausia paminėjo Riazanės regioną, esantį maždaug 250 km į pietryčius nuo Maskvos, kur „dėl stipraus vėjo“ gaisrai plinta toliau.

Į kovą su gaisrais pasiųsta daugiau kaip 9500 ugniagesių ir gelbėtojų, taip pat aštuoni lėktuvai ir septyni sraigtasparniai, V.Putinui sakė regiono gubernatoriaus pareigas einantis Pavelas Malkovas.

Miško gaisrai nuniokojo beveik 12 000 hektarų plotą Riazanės regione, kur tvyrojo daugiau kaip 31 Celsijaus laipsnio kaitra, sakė P. Malkovas.

Jis pridūrė, kad „lietaus nėra ir artimiausiu metu jo nesitikime“.

Tačiau P.Malkovas patikino, kad gaisrai „bus suvaldyti per dvi ar tris dienas, o visiškai užgesinti per vieną ar dvi savaites“.

Praėjusią savaitę Riazanės miškų gaisrų dūmai buvo pasiekę kai kuriuos Maskvos rajonus, o pirmadienį vėl apgaubė sostinę.

„Dūmai periodiškai dengia Maskvą, tačiau dabar situacija darosi labiau kontroliuojama“, – sakė Maskvos meras Sergejus Sobianinas.

Dėl daugybės šią neįprastai karštą vasarą visoje Europoje siaučiančių miškų gaisrų mokslininkai kaltina klimato kaitą. Rusija taip pat kenčia nuo miškų gaisrų – keletas jų kilo Sibire ir šalies Tolimuosiuose Rytuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.