Kalifornijoje sparčiai plintant miško gaisrui tūkstančiams žmonių nurodyta evakuotis

Kalifornijos šiaurėje penktadienį 7,5 tūkst. gyventojų buvo nurodyta evakuotis dėl sparčiai plintančio gamtinio gaisro, jau apėmusio daugiau kaip 400 ha teritoriją.

​Kalifornijos šiaurėje penktadienį 7,5 tūkst. gyventojų buvo nurodyta evakuotis dėl sparčiai plintančio gamtinio gaisro, jau apėmusio daugiau kaip 400 ha teritoriją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Kalifornijos šiaurėje penktadienį 7,5 tūkst. gyventojų buvo nurodyta evakuotis dėl sparčiai plintančio gamtinio gaisro, jau apėmusio daugiau kaip 400 ha teritoriją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-03 12:11

Kalifornijos ugniagesių tarnybos atstovė Suzi Brady sakė, kad keli žmonės buvo sužeisti.

Televizijos ABC vietos padalinio reportažuose matyti keli degantys pastatai. Siskiju apygardos ugniagesių departamentas įspėjo, kad vadinamasis Milio gaisras, esant itin didelei oro temperatūrai, plinta „pavojingu greičiu“.

Pavojuje atsidūrusiems miesteliams, įskaitant Vidą, Leik Šastiną ir Edžvudą, paskelbta privaloma evakuacija, vietos mokyklos moksleiviai autobusais buvo išvežti į saugią vietą, įkurta didelė laikina prieglauda gyvuliams.

Gaisras kilo penktadienį po pietų vienoje lentpjūvėje ar netoli jos ir greit pasiekė šiaurinį Vido pakraštį, bet vėliau nuslinko tolyn.

Kalifornijoje tai trečias didelis gaisras per tris dienas. Jis kilo šioje valstijoje ir kai kuriose Nevados bei Arizonos dalyse tęsiantis itin dideliems karščiams, privertusiems Kalifornijos valdžią bibliotekose ir kitose viešose vietose įrengti atsigaivinimo centrus pažeidžiamiems žmonėms. Daug kur regione termometro stulpeliai pakyla aukščiau 38 Celsijaus laipsnių ribos.

Siskiju apygarda priklauso miškingam, palyginti retai apgyvendintam regionui, kurį pastaraisiais metais niokoja gamtiniai gaisrai.

2014-aisiais beveik 3 tūkst. gyventojų turinčiame Vido miestelyje per Bolso gaisrą sudegė daugiau kaip 150 pastatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.