Kinijoje įvykusio žemės drebėjimo aukų skaičius išaugo iki 65

Šią savaitę pietvakarių Kinijos Sičuano provincijoje įvykusio žemės drebėjimo aukų skaičius išaugo iki 65.

Žemės drebėjimas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Žemės drebėjimas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2022, 10:53 AM

Be to, daugiau kaip 200 žmonių buvo sužeisti, iš jų daugiau kaip 50 – sunkiai, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida. Daugiau kaip 10 žmonių vis dar laikomi dingusiais be žinios.

Per pirmadienį įvykusį 6,8 balo žemės drebėjimą labiausiai nukentėjo Liudingo rajonas, esantis maždaug už 200 km į pietvakarius nuo provincijos sostinės Čengdu.

Žemės drebėjimas sugriovė namus ir sukėlė žemių nuošliaužas. Antradienį daugelis gatvių vis dar buvo užblokuotos. Sutriko elektros ir vandens tiekimas, taip pat komunikacijos.

Vykdoma plataus masto paieškos ir gelbėjimo operacija, tūkstančiai žmonių padeda gelbėtojams. Valdžios institucijos į pagalbą pasitelkė ir kariuomenę.

Įvyko keli pakartotiniai smūgiai, kurių stipriausias buvo 4,2 balo.

Ryšys su išoriniu pasauliu buvo sutrikęs 35 tūkst. namų ūkių, pranešė „People‘s Daily“. Daugiau kaip 40 tūkst. žmonių neteko elektros energijos tiekimo.

Sičuanas yra Indijos žemyninės plokštės ir Eurazijos plokštės poslinkio zonos pakraštyje, todėl jam nuolat gresia žemės drebėjimai. 2008 metais per stiprų 7,9 balo žemės drebėjimą provincijoje žuvo daugiau kaip 80 tūkst. žmonių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.