Arūnas Dumalakas. Grybų komedija prie sudegusio teatro

Taip, legendinis Margionių klojimo teatras sudegė. Liepsnojo prieš pat Grybų šventę. Kam šovė į galvą rengti grybavimo čempionatą, kai grybai Dzūkijoje beveik nedygsta? Juk dėl užsitęsusios sausros grybienojai seniausiai išdegę.

Arūnas Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2022, 6:01 PM

Bet net sudegus teatrui uždanga vis dėlto pakyla. Komedija prasideda. Grybų nėra ir čempionato dalyviai renka iš miško šiukšles.

Galima sakyti, kad per šiųmetį šiukšlių rinkimo čempionatą sudegė daugkartiniai ankstesni grybavimo čempionai – „Kremblių“ komanda iš Paluknio. Skirtingai nei kiti dalyviai, palukniškiai atvilko kone pilnus krepšius voveraičių. Bėda ta, kad jos įtartinai drėgnos, o tokių dabar miškuose nėra.

„Krembliai“ bandė ginčytis su teisėjais, bet iš čempionato buvo pašalinti, todėl nelaukę jo pabaigos susikrovė krepšius ir išvažiavo namo. Beje, ir ankstesniais metais kildavo įtarimų dėl „Kremblių“ laimikių, bet niekam nepavykdavo išsiaiškinti, ar teisėjams pateikti grybai ištraukti iš šaldytuvų, ar iš Baltarusijos, ar iš Lenkijos miškų glūdumos.

Bet palikime nuo scenos nužengusius „Kremblius“ ramybėje. Juk komedija tęsėsi – kiti dalyviai, susibūrę net į 15 komandų, blaškydamiesi miškuose surinko 55 kilogramus šiukšlių ir kiek daugiau nei 2 kilogramus grybų.

Dzūkijos nacionalinio parko darbuotojos virė katilą grybienės ir, paklaustos, iš kur grybai sriubai, tylėjo lyg užsiūtos: to taip pat nepavyko išsiaiškinti.

O Varėnos rajono meras A.Kašėta guodė teatro netekusius margioniškius, koncertavusius tradicinės Grybų šventės metu. Beje, grybauti mėgino ir svečiai iš Taivaniečių atstovybės. Grybų jie nerado, užtat varžybų nugalėtojams įteikė butelį rūšinio taivanietiško viskio.

Specialus grybų traukinys į Vilnių žiūrovus išvežė dar prieš varžybų nugalėtojų apdovanojimą, nesibaigus Grybų šventės komedijai. Jei ji kam nors bus panaši į dabartinį gyvenimą Lietuvoje, netikėkite. Tai tik atsitiktiniai sutapimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.