Potvynių Pakistane aukų skaičius artėja prie 1,5 tūkst.

Beprecedenčiai potvyniai Pakistane nuo birželio vidurio jau pražudė beveik 1,5 tūkst. žmonių, praneša agentūra „Reuters“.

Potvyniai Pakistane. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Potvyniai Pakistane. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2022, 12:51 PM

Tokius duomenis ketvirtadienį pateikė Nacionalinė nelaimių valdymo agentūra (NDMA). Pasak jos, tarp 1 486 žuvusiųjų yra apie 530 vaikų.

Šie potvyniai, kuriuos sukėlė rekordinės musoninės liūtys ir ledynų tirpsmas, šalyje jau paveikė apie 33 mln. žmonių. Skaičiuojama, kad stichija iki šiol pridarė žalos už maždaug 30 mlrd. JAV dolerių (ir eurų). Čia potvynių vanduo griovė namus, nešėsi automobilius ir užliejo didelius pasėlių plotus.

Pastarosiomis savaitėmis vietos pareigūnai kai kur pastatė barjerus, skirtus sulaikyti vandens srautus, kad šie neužlietų svarbių struktūrų, įskaitant elektros pastotes.

Šalies vyriausybės ir Jungtinių Tautų (JT) manymu, dėl stichijos kalta klimato kaita. Liepos ir rugpjūčio mėnesiais Pakistane iškrito 391 mm kritulių – šis skaičius yra beveik 190 proc. didesnis, palyginti su 30 metų vidurkiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.