Uraganas „Fiona“ paliko Puerto Riką be elektros, padarė katastrofinės žalos

Uraganas „Fiona“ sekmadienį artėdamas prie Puerto Riko nutraukė elektros energijos tiekimą šioje neinkorporuotoje JAV teritorijoje, o pasiekęs sausumą salyne padarė „katastrofinės“ žalos ir nuslinko Dominikos Respublikos link.

Uraganas „Fiona“ sekmadienį artėdamas prie Puerto Riko nutraukė elektros energijos tiekimą šioje neinkorporuotoje JAV teritorijoje, o pasiekęs sausumą salyne padarė „katastrofinės“ žalos ir nuslinko Dominikos Respublikos link.<br>AP/Scanpix nuotr. 
Uraganas „Fiona“ sekmadienį artėdamas prie Puerto Riko nutraukė elektros energijos tiekimą šioje neinkorporuotoje JAV teritorijoje, o pasiekęs sausumą salyne padarė „katastrofinės“ žalos ir nuslinko Dominikos Respublikos link.<br>AP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2022, 10:37 AM

Siaučiant uraganui įvyko nuošliaužų, buvo blokuoti keliai, nuvirto medžių ir elektros stulpų, o Utuado mieste kalnuotame centriniame šalies regione sugriuvo tiltas, vakarinėje spaudos konferencijoje sakė gubernatorius Pedro Pierluisi, vardindamas stichijos padarytą žalą.

Be to, artėjant uraganui visoje teritorijoje, kurioje gyvena daugiau kaip 3 mln. žmonių, dingo elektra. P.Pierluisi pranešė, kad elektros sistema neveikia.

Nors uragano akis šiuo metu jau slenka link Dominikos Respublikos, kuriai turėtų smogti vėliau pirmadienį, Puerto Rike naktį buvo laukiama smarkių liūčių ir staigių niokojančių potvynių.

„Fiona“ bus „katastrofinis įvykis dėl potvynių padarinių“ Puerto Riko centriniame kalnuotame regione, rytuose ir pietuose, socialiniame tinkle „Twitter“ rašė P.Pierluisi ir pridūrė, kad vos per penkias valandas iškrito nuo 23 iki 33 cm lietaus.

„Dėl iškritusio kritulių kiekio Puerto Rike ir rytinėje Dominikos Respublikos dalyje kils katastrofiškų, gyvybei pavojingų staigių potvynių, bus užtvindyti miestai, o aukščiau esančiose vietovėse įvyks nuošliaužų“, – nurodė JAV Nacionalinis uraganų centras (NHC).

Pasak pareigūnų, nutrūkus elektros tiekimui ir patvinus upėms, maždaug 196 tūkst. žmonių liko be geriamojo vandens.

Uraganui artėjant prie Dominikos Respublikos, šalies vadovas Luisas Abinaderas nurodė pirmadienį nedirbti viešajam ir privačiam sektoriams.

„Fiona“, judėdama 140 km per val. greičiu, sekmadienio popietę pasiekė Puerto Riką kaip 1-osios kategorijos uraganas pagal penkiabalę Saffiro-Simpsono skalę.

Pasak NHC, prognozuojama, kad prieš pasukdama į šiaurę ir nuslinkdama į atvirus Atlanto vandenyno vandenis, „Fiona“ dar sustiprės ir virs „galingu uraganu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.