Lietuvoje planuojama paženklinti apie 650 valstybės saugomų gamtos paveldo objektų

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba numato naujai paženklinti apie 650 valstybės saugomų gamtos paveldo objektų. Tai ne tik ąžuolai senoliai, liepos ar kiti medžiai, bet ir valstybės saugomi akmenys, šaltiniai, atodangos, įgriuvos bei kiti gamtos paveldo objektai, rašoma Aplinkos ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Jau nubegyvas Pažaislio ąžuolas. Medžiai. Gamtos paminklai<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Jau nubegyvas Pažaislio ąžuolas. Medžiai. Gamtos paminklai<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2022, 10:45 AM

Pasak Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos Kraštovaizdžio apsaugos skyriaus vedėjos Agnės Jasinavičiūtės, kol kas daugiausia naujų ženklų ties valstybės saugomais gamtos paveldo objektais pastatyta Aukštaitijoje. Tačiau ženklinimo darbai įsibėgėja ir būsimajame turistiniame sezone keliautojai galės lengviau atrasti mūsų krašto vertingiausius gamtos paveldo objektus.

Jau ir šį rudenį keliaujant po Aukštaitijos regioninius parkus prie gamtos paveldo objektų galima rasti naujų ženklų. Modernius, minimalistinius, neutralių spalvų, bet aiškius ženklus lankytojai pastebės prie Puntuko akmens, Karalienės liūno, Stelmužės ir Bradesių ąžuolų, Žiglos maumedžio, Dubravos arboretumo ir daugelio kitų, pažymima pranešime.

Valstybės saugomų gamtos paveldo objektai ženklinami įgyvendinant ES projektą „Kraštovaizdžio vertybių apsauga ir pritaikymas pažinti (I)“, finansuojamą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų Regioninės plėtros fondų lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.