Žvejai turės geresnes sąlygas: tokio įrenginio Kauno rajone reikėjo seniai

Prie vandens telkinių – Kauno marių ir Nemuno – įsikūrusi Taurakiemio seniūnija (Kauno r.) gali didžiuotis naujai įrengta vandens transportui skirta infrastruktūra – slipu.

Prie Piliuonos įrengtas laivų nuleidimo į vandenį ir ištraukimo iš jo įrenginys.<br>KRS nuotr.
Prie Piliuonos įrengtas laivų nuleidimo į vandenį ir ištraukimo iš jo įrenginys.<br>KRS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-19 10:47

Lapkričio 11-ąją vyko mažiesiems laivams nuleisti ir iškelti skirto slipo atidarymo iškilmės.

„Galbūt šis projektas nėra labai didelis, tačiau jis reikšmingas vietos bendruomenei. Pakaunės kraštas garsėja savo žaluma, o ši Nemuno pakrantė yra puikus to pavyzdys“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Savivaldybės vadovas užsiminė, kad artimiausiu metu mažiesiems laivams nuleisti ir iškelti skirtą slipą turės ir Zapyškis.

„Mūsų seniūnijoje daug gyventojų turi nuosavus laivelius, katerius, o privažiavimas prie upės buvo labai prastas ir nesaugus. Nuo šiol žvejai turės puikias sąlygas“, – džiaugėsi Taurakiemio seniūnė Danutė Glinskienė.

Kad infrastruktūra įrengta tinkamai, patvirtino ir pats tėvas Nemunas, kuris atplaukė į šventę. „Be mano žinios ir leidimo niekas į mano valdas neįplauks“, – pabrėžė Nemunas, tačiau svečiams įteikus dovanų, prigaudytų žuvų, jis atlyžo ir leido žvejams nuleisti valtis.

Slipas suprojektuotas iš gelžbetonio kelio plokščių, ant gamtinio žvyro pagrindo su gruntus atskiriančia geotekstile, slipo kraštai sustiprinti akmenų prizmėmis. Slipo plotis – 4,5 metro, ilgis – 18,8 metro.

Prie slipo rangovai įrengė automobilių stovėjimo aikštelę su apšvietimu, paklojo drenažą. Gyventojų patogumui šalia pastatyti stalai ir suoliukai, atliekų konteineriai.

Visi darbai kainavo 241 tūkst. eurų: beveik 18 tūkst. eurų skyrė Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra, likusią sumą – Kauno rajono savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.