Indonezijoje išsiveržęs ugnikalnis aprimo

Praėjus dienai po galingo Semeru ugnikalnio išsiveržimo Indonezijos Javos saloje, ugnies kalnas, atrodo, nurimo. „Šiandien vulkanas buvo aiškiai matomas“, – pirmadienį pranešė Vulkanologijos ir geologinių katastrofų kontrolės centras. Netoli viršūnės pleveno tik ploni balti dūmai.

 Ugnikalnis Indonezijoje.<br>CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix nuotr.
 Ugnikalnis Indonezijoje.<br>CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2022, 3:17 PM, atnaujinta Dec 5, 2022, 3:18 PM

Semeru ugnikalniui sekmadienio rytą keliskart į 1 500 metrų aukštį išspjovus karštus pelenus, institucijos paskelbė aukščiausią – 4 – perspėjimo laipsnį. Laikraštis „Jakarta Post“ kalbėjo apie „milžinišką pelenų debesį“, kuris beveik visiškai užtemdė dangų. Vulkaniniai pelenai pasklido 7 km spinduliu aplink kraterį. 13 km atstumu nuo kraterio pietrytinio šlaito įvesta dalinai uždara zona. Daugiau kaip 2 000 žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Lygiai prieš metus per Semeru ugnikalnio išsiveržimą žuvo mažiausiai 51 žmogus, buvo apgadinta 5 000 namų, kaimus padengė purvas ir pelenai.

3 676 metrų aukščio Semeru yra aukščiausias kalnas Indonezijos Javos saloje, jis stūkso už 800 km į pietryčiu nuo sostinės Džakartos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.