Kauno marių regioninį parką papildys naujas piliakalnis

Kauno rajono Samylų seniūnijoje, Girionių kaime, rastas naujas Girionių piliakalnis, praneša Kauno marių regioninis parkas.

​Kauno rajono Samylų seniūnijoje, Girionių kaime, rastas naujas Girionių piliakalnis, praneša Kauno marių regioninis parkas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
​Kauno rajono Samylų seniūnijoje, Girionių kaime, rastas naujas Girionių piliakalnis, praneša Kauno marių regioninis parkas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2023, 5:22 PM

Pasak specialistų, naujasis piliakalnis apaugęs krūmais ir medžiais, per jo šlaitus eina miško takas. Piliakalnio kultūrinis sluoksnis dar netyrinėtas, tačiau medžių išvartose pastebėta degėsių, surinkta lipdytos keramikos šukių. Manoma, kad žmonių čia gyventa I ir II tūkstantmetyje prieš mūsų erą.

Kultūros vertybių registre naujasis piliakalnis apibūdinamas kaip Kauno marių kranto aukštumos kiek lenktas kyšulys, juosiamas gana gilios plačios daubos ir griovos, 35 m ilgio ir 20 m. pločio aikštelė apaugusi medžiais ir krūmais, šlaitai statūs, maždaug 13–18 m aukščio.

Piliakalnis iš vakarų pusės ribojasi su Pakalniškių piliakalniu ir VšĮ „Senelių rojus“ senelių namais, teigiama pranešime.

Aplinkos ministerija primena, kad Lietuvoje yra daugiau kaip 900 piliakalnių. Dauguma gražiausių ir pritaikytų lankymui piliakalnių yra saugomose teritorijose – nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.