Ispanijoje, netoli Valensijos, jau dvi paras nevaldomas siautėja ankstyvas miško gaisras

Apie 700 ugniagesių Ispanijoje šeštadienį kovojo su pirmuoju dideliu šių metų miškų gaisru, kuris nekontroliuojamas tebesiautėjo praėjus 48 valandoms nuo jo pradžios ir privertė bėgti 1 500 žmonių.

 Miško gaisras.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
 Miško gaisras.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2023, 8:06 PM

Tviteryje paskelbtame atnaujintame pranešime regioninės gelbėjimo tarnybos teigė, kad gaisras Villanueva de Viver savivaldybėje, esančioje maždaug už 90 km į šiaurę nuo Valensijos, yra „labai sudėtingas gaisras, vykstantis panašiomis į vasaros oro sąlygomis“.

„Operacijai (gaisrui gesinti) buvo sutelkta 700 žmonių. Jis apėmė 3 900 hektarų ir yra 35 kilometrų perimetru“, – teigė tarnybos, nurodydamos, kad penktadienį iš namų priverstų evakuotis žmonių skaičius, apie 1 500, nepasikeitė.

Ugniagesiai sakė, kad gaisras labiau būdingas vasarai nei kovo pabaigai. Pastaraisiais mėnesiais dėl drėgmės trūkumo atmosferoje išdžiūvusi augmenija ir dideli degios biomasės kiekiai miškuose buvo „puikios“ sąlygos tokiam gaisrui kilti, penktadienį visuomeniniam radijui sakė Kasteljono provincijos ugniagesių atstovas.

Europos miškų gaisrų informacijos sistemos (EFFIS) duomenimis, 2022 metais, per kuriuos Europoje kilo itin daug miškų gaisrų, Ispanija buvo labiausiai nukentėjusi šalis – čia beveik 500 gaisrų sunaikino daugiau kaip 300 tūkst. hektarų miško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.