Baltijos jūros krantų pokyčiai: per metus dalis Palangos paplūdimių susiaurėjo perpus

Aplinkos apsaugos agentūra vykdo kasmetinį Baltijos jūros krantų pokyčių monitoringą. Įvertintoje krantų atkarpoje nuo Melnragės iki Palangos pastebėta, kad palyginti su 2022 m. Melnragės ir Girulių paplūdimiai atsistatė nežymiai. Pajūrio regioninio parko ir Palangos rekreacinės zonos paplūdimiai dar labiau susiaurėjo ištisuose (vientisuose) ruožuose, dalis net perpus, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Baltijos jūra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Baltijos jūra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 9:01 PM

Pasak Hidrologinių tyrimų skyriaus specialistų, ties Palanga yra sudėtinga situacija, nors ir nebuvo labai stiprių audrų. Vienoje vietoje iš buvusio 80 metrų pločio 2022 m. šiemet liko tik 40 metrų pločio paplūdimys.

Krantų stebėsenai Aplinkos apsaugos agentūra naudoja naujai įsigytą įrangą – bepilotį orlaivį su aukštos raiškos fotogrametriniu davikliu. Nauja technologija sukuria 3D reljefo modelį ir ortomozaiką (nepilotuojamo orlaivio padarytų nuotraukų derinį), o tai leidžia stebėti ne tik epizodinius išplovimus, bet ir detalų pajūrio bei Kuršių marių krantų reljefą, – paplūdimį, apsauginį kopagūbrį, jo šlaitus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.