Indoneziją supurtė 7 balų stiprumo žemės drebėjimas

Vandenyse į šiaurę nuo Indonezijos pagrindinės Javos salos buvo užfiksuotas 7 balų stiprumo žemės drebėjimas. Tai penktadienį pranešė JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Žemės drebėjimas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Žemės drebėjimas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2023, 4:02 PM

Kaip teigiama, pranešimų apie žalą ar nukentėjusius žmones negauta. Pasak USGS, žemės drebėjimas įvyko 16 val. 55 min. vietos (12 val. 55 min. Lietuvos) laiku.

Jo epicentras buvo 594 km gylyje, už maždaug 160 km į šiaurės vakarus nuo antro labiausiai apgyvendinto Indonezijos Surabajos miesto. Cunamio pavojus nepaskelbtas.

Pranešama, kad virpesiai buvo juntami didelėje Javos dalyje, taip pat Balio ir Lomboko salose. Praėjus valandai po pirminio žemės drebėjimo toje pačioje vietoje buvo užfiksuotas 5,5 balo stiprumo pakartotinis smūgis.

Indonezija yra išsidėščiusi vadinamajame Ramiojo vandenyno ugnies žiede, kuris pasižymi itin dideliu seisminiu aktyvumu. Dėl to žemės drebėjimai šiame salyne yra dažnas reiškinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.