Populiariame Italijos kurorte – košmariški potvyniai: žuvo mažiausiai trys žmonės, gyventojai priversti lipti ant namų stogų

Per smarkią audrą, kuri antradienį užklupo turistų pamėgtus Šiaurės Italijos Emilija-Romanijos ir Markės regionus, žuvo trys žmonės. Dar mažiausiai trys asmenys laikomi dingusiais, pranešė italų žiniasklaida.

Potvyniai Italijoje. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Potvyniai Italijoje. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Potvyniai Italijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Potvyniai Italijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-05-17 14:18, atnaujinta 2023-05-17 14:30

Ugniagesiai rado negyvą 70-metį, kai Ronta di Česenos vietovėje iš krantų išsiliejo upė. Jo žmona laikoma dingusia. Dar vienas pensininkas paskendo Forlio mieste, kai vanduo užliejo jo namus. Jo žmoną pavyko išgelbėti. Trečio vyro kūnas rastas pakrantėje netoli Čezenatiko.

Vien tik Emilija-Romanijoje nuo antradienio ryto ugniagesiai vyko į 600 iškvietimų. Jie gelbėjo savo namuose vandens įkalintus žmones ar vandens apsemtuose automobiliuose įstrigusius vairuotojus.

Česenos mieste, kur ištvino Savijo upė, išgelbėta dešimtys žmonių, pagalbos laukusių ant savo namų stogų.

Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni pareiškė „visišką savo solidarumą“ su stichijos užkluptais žmonėmis. Vyriausybė esą įdėmiai seka įvykius ir yra pasirengusi imtis reikiamų pagalbos priemonių.

Potvyniai paskutines dienas siaubia ir Kroatiją bei Bosniją ir Hercegoviną. Gyventojai su siaubu stebėjo, kaip greitai potvyniai užliejo jų namus.

„Mus ištiko apokalipsė. Mes jau nebespėjame skaičiuoti užlietų pastatų. Tokių dalykų dar niekada nebuvo“, – dailymail.co.uk sakė Bosnijos miesto Bosanska Krupa meras Aminas Halitovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.