Gamtos kerštas Rusijai – stichija skandina Vladivostoką

Antradienio naktį rusų susprogdinta Kachovkos hidroelektrinė dalyje Ukrainos sukėlė tikrą chaosą. Visgi panašu, kad Rusija sulaukė atpildo – gamtos stichija skandina Vladivostoką.

Potvynis Vladivostoke. <br>Telegram nuotr.
Potvynis Vladivostoke. <br>Telegram nuotr.
Potvynis Vladivostoke. <br>Telegram nuotr.
Potvynis Vladivostoke. <br>Telegram nuotr.
Potvynis Vladivostoke. <br>Telegram nuotr.
Potvynis Vladivostoke. <br>Telegram nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 8, 2023, 3:23 PM, atnaujinta Jun 8, 2023, 4:23 PM

Vaizdo įrašuose matyti, kaip po smarkių lūčių po vandeniu atsidūrė automobiliai, trinka eismas. Tiesa, tai gali būti tik pradžia – orų prognozės rodo, kad lietus iš miesto nesitrauks dar bent keletą dienų.

Socialinius tinklus greitai apskriejo vaizdai su apsemtomis gatvėmis bei kilusiomis nuošliaužomis. Pranešama, kad per 12 valandų iškrito pusė mėnesio kritulių norma – daugiau nei 52 mm.

„Miesto gatvėse susidarė kilometrinės spūstys, o automobilius neša srovė. Net vienas mikroautobusas jau atsidūrė po vandeniu. Vietos valdžia paskelbė aukštą pavojaus lygį“, – rašoma socialiniame tinkle „Telegram“.

Primename, kad antradienio naktį rusams susprogdinus Kachovkos hidroelektrinę kilo didžiulis potvynis, o labiausiai skęstančiose Chersono srities teritorijose jas laikinai kontroliuojantys okupantai rusai paliko žmones likimo valiai.

Vietos „valdžia“ pati ignoruoja pagalbos prašymus ir neleidžia to daryti savanoriams.

Negana to, šimtai tūkstančių žmonių neturi normalios prieigos prie geriamojo vandens. Visko netekę žmonės stengiasi išgelbėti bent savo gyvybę, bet priešas neevakuoja gyventojų ir nesuteikia galimybės evakuotis savarankiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.