Žmonės Graikijoje vis dar negali grįžti į savo namus potvynių teritorijose

Praėjus savaitei po smarkių potvynių Vidurio Graikijoje, daug žmonių iki šiol negali grįžti į savo namus. Septyni kaimai vis dar atkirsti nuo išorinio pasaulio. Daug namų sugriauti ir nėra tinkami gyventi, trečiadienį rašo laikraštis „Kthimerini“.

Potvyniai Graikijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Potvyniai Graikijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2023, 1:31 PM, atnaujinta Sep 13, 2023, 1:32 PM

Daugelyje kaimiško regiono vietovių, be to, pavojų žmonių sveikatai kelia gyvūnų gaišenos. Iki antradienio surinkta ir utilizuota 15 000 avių, ožkų ir karvių maitų, skelbia graikų žiniasklaida.

Svarbiausias šalies greitkelis tarp Atėnų ir Salonikų trečiadienį vis dar buvo vietomis apsemtas ir ties Larisos miestu uždarytas. Dėl didelės žalos geležinkelių tinklui ir toliau tarp mietų nekursavo traukiniai. Remonto darbai vertinami 160 mln. eurų.

Smarkios liūtys prajusią savaitę užklupo Vidurio Graikiją ir užtvindė daug kaimų ir miestų. Kritulių kiekis vienu metu mušė rekordus – kai kur per 24 valandas iškrito daugiau kaip 700 litrų lietaus į kvadratinį metrą. Žuvo 15 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.