Naujovė Klaipėdoje: oro taršą matuos modernus dronas

Klaipėdos universiteto mokslininkai oro taršą tirs moderniu dronu – tikimasi, kad naujoji įranga padės ir miestui, ir uostui tapti ekologiškesniems, o miestiečiai gyvens švaresnėje aplinkoje.

Universiteto dovanotas dronas nuo piloto gali nutolti iki 15 kilometrų.<br>KU nuotr. 
Universiteto dovanotas dronas nuo piloto gali nutolti iki 15 kilometrų.<br>KU nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-19 15:07, atnaujinta 2023-09-19 15:08

22 tūkst. eurų kainavusį bepilotį orlaivį universiteto Vandens transporto ir oro taršos laboratorijos mokslininkams dovanojo įmonių grupė „Sigmaris Group“.

Pasak laboratorijos vadovo Pauliaus Rapalio, nuo žemės pilotuojamas dronas gali matuoti kietąsias daleles, anglies ir sieros dvideginio koncentraciją bet kokiame aukštyje, tiksliai nurodytose vietose. Jis padės tęsti tyrimus, susijusius su laivų keliama oro tarša.

Dronas nuo piloto gali nutolti iki 15 kilometrų, prie jo tvirtinami priedai leis tyrėjams iš norimų vietų paimti oro ar vandens mėginius. Laboratorijos darbuotojai dabar laiko kvalifikacinius egzaminus, kad galėtų pilotuoti orlaivį.

Vandens transporto ir oro taršos laboratorijai perduota dovana – Klaipėdos universiteto ateities paramos fondo darbo su verslo bendruomene rezultatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.