Airiją ir Jungtinę Karalystę talžė pirmoji rudens audra: pliaupė liūtys, apgadinti pastatai, sutrikdyti skrydžiai

Airiją ir Jungtinę Karalystę trečiadienį talžė pirmoji rudens audra. Agnes vardu pavadinta stichija apgadino ne vieną pastatą ir sutrikdė skrydžius, o meteorologijos tarnybos netgi išplatino perspėjimą dėl pavojaus gyvybei.

Audra Agnes. <br>CO/AP/Scanpix nuotr. 
Audra Agnes. <br>CO/AP/Scanpix nuotr. 
Audra Agnes. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Audra Agnes. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Audra Agnes. <br>CO/Scanpix nuotr. 
Audra Agnes. <br>CO/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 8:59 AM

Audra apgadino pastatus, privertė atidėti keliones, paliko gyventojus be elektros energijos, o į pietvakarių Airiją atnešė beveik 32 m/sek. siekiančius vėjo gūsius.

Meteorologijos tarnyba nepalankius orus prognozavo didžiajai Jungtinės Karalystės daliai. Čia trečiadienį sulaukta stiprių vėjo gūsių ir smarkaus lietaus, o panašios meteorologinės sąlygos prognozuojamos ir ketvirtadieniui.

Šiaurės Airijos Karalystėje ir Airijoje buvo sutrikdyta nemažai kelionių – atšaukti keltai ir skrydžiai. Pajūrio kurorte Joulase nuo vieno pastato buvo nuplėštas stogas.

Šiaurės Airijoje gyventojai taip pat įspėti, kad valymo darbai gali užtrukti dėl šalyje vykstančių streikų.

Kornvalio pakrantėje esančiose Silio salose užfiksuotas 28 m/sek. vėjo greitis. Čia daugiau nei 100 namų liko be elektros energijos. Šiaurės Airijoje be elektros buvo likę apie 1700 namų. Kai kuriose vietovėse taip pat sulaukta ir smarkaus lietaus: Glenanne ir Lough Fea (Šiaurės Airija) iškrito 22 mm, o Egremonte, Kambrijoje (Anglija) – 20 mm.

Šiaurės Airijoje taip pat prireikė ir ugniagesių pagalbos – daugiau nei 30 gelbėtojų vadavo moterį iš automobilio, kuris atsidūrė patvinusioje upėje. Ji buvo nuvežta į ligoninę ir gydoma nuo hipotermijos ir šoko.

„Sąlygos labai greitai pasikeitė ir ant automobilio stogo buvęs ugniagesys turėjo imtis ryžtingų veiksmų, kad išgelbėtų vairuotoją. Ugniagesys išdaužė galinį langą ir ištraukė moterį iš automobilio ant stogo.

Kopėčiomis, lydima ugniagesio, moteris buvo palydėta į saugią vietą. Netrukus po to automobilis visiškai paniro po vandeniu“, – pasakojo ugniagesiai.

Parengta pagal „The Guardian“ ir BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.