Vilniuje rastas neteisėtas atliekų sąvartynas: aplinkosaugininkai konfiskavo ir automobilį

Vakar Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus valdybos pareigūnai stebėdami UAB „Švarista“ teritoriją pradėjo tyrimą dėl galimai neteisėto sąvartyno Vilniuje. Pirminiais duomenimis teritorijoje išpilta daugiau nei 11,3 m3 griovimo atliekų, paimtas sunkvežimis, kuriuo šis atliekų kiekis buvo vežamas. Pareigūnai toliau tęsia tyrimą dėl neteisėto atliekų laikymo.

Sunkvežimio paėmimas.<br>AAD nuotr. 
Sunkvežimio paėmimas.<br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Sep 28, 2023, 5:57 PM

Aplinkosaugininkai aktyviai stebėjo UAB „Švarista“ teritoriją, nes įmonė neturi leidimo verstis atliekų apdorojimo ar vežimo veikla, tačiau internete skelbia teikianti atliekų tvarkymo paslaugas.

„Šiemet Vilniaus mieste esame paėmę net 5 transporto priemones iš nelegalia atliekų veikla besiverčiančių tiek fizinių tiek juridinių asmenų.

Stengiamės sistemingai spręsti problemas – tokiems tyrimams pasitelkiame stebėseną internete, taip pat bepilotėmis skraidyklėmis, vaizdo kameromis, kad teršėjams neliktų galimybės išsisukti. Departamente įdiegtos papildomos priemonės sustiprina šią veiklą ir turime akivaizdžius rezultatus „, – sako Vilniaus valdybos viršininkas Edgaras Skrebė.

Bepilote skraidykle aplinkosaugininkai užfiksavo, kaip sunkvežimis išpila daugiau nei 11,3 m3 griovimo atliekų. Taip pat teritorijoje dar rastas didelis kiekis laikomų atliekų. Dėl neteisėto aplinkos teršimo pradėta administracinė teisena ir paimta transporto priemonė – sunkvežimis. Už neteisėtą atliekų apdorojimo veiklą įmonė buvo bausta anksčiau ir tai jau ne pirmas iš įmonės paimtas automobilis.

Primename, kad užteršus aplinką daugiau nei 5 m3, pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 247 straipsnio 53 dalį numatytas transporto priemonės konfiskavimas.

Taip pat įmonei bus įteiktas privalomasis nurodymas sutvarkyti užterštą teritoriją ir atliekas priduoti teisėtiems atliekų tvarkytojams.

Departamentas stiprindamas nelegalių atliekų ir jų vežėjų priežiūrą per šiuos metus paėmė 10 transporto priemonių (įskaitant ir rugsėjo 27 d. paimtą sunkvežimį) iš nelegalių atliekų vežėjų ir (ar) tvarkytojų: septynias Vilniaus mieste ir rajone, po vieną Trakuose, Ukmergės rajone ir Elektrėnuose.    

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?