Į Lietuvą neteisėtai įvežtos nuodingos medžiagos bus grąžintos į Lenkiją

Pernai į Lietuvą neteisėtai IBC konteineriuose įvežtos nuodingosios medžiagos bus grąžintos atgal į Lenkiją.

Pernai į Lietuvą neteisėtai IBC konteineriuose įvežtos nuodingosios medžiagos bus grąžintos atgal į Lenkiją.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pernai į Lietuvą neteisėtai IBC konteineriuose įvežtos nuodingosios medžiagos bus grąžintos atgal į Lenkiją.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2023, 4:16 PM, atnaujinta Nov 22, 2023, 4:17 PM

2022 metų pabaigoje prokuratūra informavo Aplinkos apsaugos agentūrą apie vykstantį ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto nuodingų medžiagų disponavimo. Nustatyta, kad į šalį buvo atvežta apie 648 tonų nuodingųjų skystųjų medžiagų.

Aplinkosaugininkams patikrinus į Lietuvą įvežtas atliekas, paaiškėjo, kad nuodingos medžiagos priskiriamos pavojingoms atliekoms. Atsižvelgus į neteisėtą tokių atliekų įvežimą, institucija pradėjo šių atliekų grąžinimo procedūras į kilmės šalį.

„Įvertinus, kad pavojingos atliekos buvo laikomos tam nepritaikytose patalpose, kurios neatitinka aplinkosauginių reikalavimų, glaudžiai bendradarbiaujant su Aplinkos ministerija, buvo priimtas sprendimas atliekas pervežti pas atliekų tvarkytoją, turintį teisę priimti tokias atliekas, ir laikinai laikyti jas aplinkai saugiu būdu.

Šiuo metu jau baigiama derinti, kaip šios atliekos bus grąžinamos į Lenkiją“, – teigiama Aplinkos apsaugos agentūros pranešime.

Anot jo, visos su atliekų vežimu ir laikymu susijusios išlaidos pateiktos padengti pažeidėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.