Neteisėtai pavojingas atliekas surinkusiai ir susmulkinusiai įmonei gresia bauda iki 17 tūkst. eurų

Aplinkosaugininkai nustatė, kad bendrovė „Minijos telkinys“, šiemet jau antrą kartą neteisėtai apdorojo nepavojingas atliekas. Už tai įmonei gresia bauda iki 17 tūkst. eurų.

​Aplinkosaugininkai nustatė, kad bendrovė „Minijos telkinys“, šiemet jau antrą kartą neteisėtai apdorojo nepavojingas atliekas. Už tai įmonei gresia bauda iki 17 tūkst. eurų.<br>AAD nuotr. 
​Aplinkosaugininkai nustatė, kad bendrovė „Minijos telkinys“, šiemet jau antrą kartą neteisėtai apdorojo nepavojingas atliekas. Už tai įmonei gresia bauda iki 17 tūkst. eurų.<br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2023, 11:19 AM, atnaujinta Dec 12, 2023, 11:20 AM

Kaip praneša Aplinkos apsaugos departamentas, įmonė „Minijos telkinys“ iš nenustatytų fizinių ir juridinių asmenų šių metų sausio–balandžio mėnesiais surinko ir neteisėtai laikė 255 tonas nepavojingų mišrių statybinių ir griovimo atliekų.

Dar nebaigus nagrinėti ankstesnės bylos, 2023 m. rugsėjį pakartotinai nustatyta, kad ši įmonė kitame žemės sklype, esančiame toje pačioje Dovilų gyvenvietėje neteisėtai apdorojo daugiau nei 322 t statybinių atliekų.

Abiejų sklypų patikrinimų metu nustatyta, kad sklypuose mobiliu statybinių ir griovimo atliekų tvarkymo įrenginiu buvo smulkinamos nepavojingos statybinės atliekos.

Aplinkosaugininkai taip pat nustatė, kad sklypuose vykdytiems darbams nebuvo parengti reikalingi dokumentai, todėl statybinių ir griovimo atliekų apdorojimas buvo vykdomas neteisėtai.

Už neteisėtą nepavojingų atliekų surinkimą ir laikymą įmonei gresia bauda iki 5 tūkst. eurų, o už pakartotinį nepavojingų atliekų apdorojimą – iki 17 tūkst. eurų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.