Dalį Jungtinės Karalystės vėl siaubia audra: kyla potvyniai, skęsta automobiliai

Stiprus vėjas ir liūtys siaubia didelę Jungtinės Karalystės dalį – šalyje siautėja stipri audra, pavadinta „Henk“. Meteorologijos tarnyba paskelbė oranžinį perspėjimą dėl vėjo ir įspėjo, kad nepalankios oro sąlygos gali sutrikdyti keliones, elektros tiekimą bei apgadinti stogus.

Audra „Hank“.<br>lrytas.lt koliažas. 
Audra „Hank“.<br>lrytas.lt koliažas. 
Audra „Hank“.<br>AP/Scanpix nuotr. 
Audra „Hank“.<br>AP/Scanpix nuotr. 
Audra „Hank“.<br>ZP/Scanpix nuotr. 
Audra „Hank“.<br>ZP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-01-02 19:12, atnaujinta 2024-01-02 19:26

Meteorologijos tarnyba taip pat perspėjo ir apie potvynius, ir apie stipraus vėjo nešamų nuolaužų riziką, kurios gali „sužeisti ar sukelti pavojų gyvybei“. Pasak meteorologijos tarnybos meteorologo Dano Harriso, Ekseterio oro uoste užfiksuoti 36 m/sek. vėjo gūsiai, o apie 9 tūkst. namų dėl audros liko be elektros energijos. 

Netoli pakrantės gyvenantiems žmonėms tarnyba pataria vengti vaikščioti šalia didžiulių siaučiančių bangų, nes jos gali įtraukti žmones į jūrą. 

Jau pranešama apie potvynius centrinėse Anglijos dalyse, pavyzdžiui, Lesteršyre ir Vusteršyre, kur vietos valdžios institucijos uždarė kelis pagrindinius kelius, tačiau apsemtų automobilių galima pastebėti visoje šalyje. Žalos spėjo padaryti ir vėjas: judrioje gatvėje nuvertė milžiniškus pastolius. 

Ugniagesiai sakė, kad ankstyvą antradienio rytą gelbėjant žmones iš potvynio vandenyje įstrigusio automobilio teko panaudoti ir pripučiamą valtį.

Vusterio mieste pirmadienį praeiviai iš upės išgelbėjo 40-metę moterį, o Lesteršyro policija gauna daug pranešimų apie avarijas ir automobilių, įvažiavusių į apsemtas vietas, gedimus. Dėl potvynio sutriko ir traukinių maršrutai.

„Henk“ yra jau aštuntoji audra vos per tris mėnesius, tačiau panašu, kad šis drėgnų ir vėjuotų orų laikotarpis gali baigtis šios savaitės pabaigoje, kai įsivyraus pastovesni, bet vėsesni orai. Apie audrą buvo pranešta daug vėliau nei įprastai – likus vos kelioms valandoms iki jos pradžios.

Taip nutiko dėl jos mažo dydžio ir dėl to, kad antradienį anksti ryte ji vis dar vystėsi.

Parengta pagal BBC ir „Sky News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.