Milžinišką teritoriją pamaryje apsėmęs potvynis nesitraukia: jį sukaustė ledo šarvai

Apie 13 000 ha Šilutės savivaldybės teritoriją apsėmęs kalėdinis potvynis ir toliau savo gniaužtuose laiko milžinišką teritoriją. Upėse vos pradėjęs slūgti vanduo savaitgalį vėl kilo, tačiau kelias į Kintus per Sakūčius jau pravažiuojamas.

Apie 13 000 ha Šilutės savivaldybės teritoriją apsėmęs kalėdinis potvynis ir toliau savo gniaužtuose laiko milžinišką teritoriją.<br>silutesnaujienos.lt nuotr. 
Apie 13 000 ha Šilutės savivaldybės teritoriją apsėmęs kalėdinis potvynis ir toliau savo gniaužtuose laiko milžinišką teritoriją.<br>silutesnaujienos.lt nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Silutesnaujienos.lt

2024-01-12 11:12

Savivaldybės specialistas Rimantas Zimantas sakė, kad vanduo Atmatoje savaitgalį vėl buvo pradėjęs kilti. Šiuo metu (sausio 11 d.) rajone tebėra apsemta apie 13 000 ha teritorija, vanduo vis dar laiko įkalinęs 43 sodybų gyventojus.

Štai Žalgirių kaime yra apsemtos visos trys gatvės – Oto Bismarko, Gulbinų ir Šilinės. Tačiau į gyventojų namus vanduo dar neįsiveržė.

Panaši padėtis ir Šyšgirių kaime, kuris apsemtas jau nuo potvynio pradžios. „Šyšgiriuose gyvena tik dvi šeimos, prašymų gelbėti iš gyventojų negauta“, – sakė R. Zimantas.

Apsemtos pievos, laukai, miškeliai, keliai. Tačiau spustelėjus šalčiams apsemtos teritorijos greit užšalo, tad gyventojai „didžiąją žemę“ jau pasiekia ledu. Bet kiek ilgai jie turės tą ledo kelią, galima tik spėlioti, nes jau prasidėjo atlydys.

Sausio 3-ąją ir vėl darbo turėjo gelbėtojai – jiems teko iš vandens traukti nuneštą automobilį su keturiais žmonėmis, – pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Apie nelaimę specialiosioms tarnyboms pranešta tuoj po 17 valandos. Ir vėl Sakūčiuose, Tilto gatvėje, automobilis įvažiavo į apsemtą ruožą ir nebegalėjo išvažiuoti.

Įvykio vietoje rastas automobilis „Škoda“, įstrigęs tarp suneštų ledų ir vandens. Automobilio viduje sėdėjo du suaugusieji ir du vaikai. Panaudojus lyną, automobilis atbuline eiga buvo ištemptas į sausą kelio ruožą.

„Šiuo metu vandens ant kelio jau nebėra“, – sakė R. Zimantas.

Dar vienas panašus įvykis nutiko sausio 9-osios rytą. Tądien pranešta, kad Šilutės sen., Šyšos k., Pievų g. dar vienas automobilis nuvažiavo nuo kelio į vandenį, žmogus negali išlipti. Atvykę PGT vyrai rado automobilį „Toyota Avensis“, kuris stovėjo apsemtame kelio ruože. Ugniagesiai vairuotojui padėjo saugiai išlipti iš automobilio ir partempė jį rogėmis į krantą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.