Saulėtais orais garsėjančiame San Diege – chaosas: kilo didžiuliai potvyniai, lietus užtvindė namus

Švelniais ir saulėtais orais garsėjantis San Diegas (JAV, Kalifornija) antradienį bandė susitvarkyti po didžiausio kada nors mieste užfiksuoto sausio kritulių kiekio. Gausios liūtys ir jų sukelti potvyniai nušlavė automobilius, užtvindė namus, sutrikdė susisiekimą.

Potvynio San Diege padariniai. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Potvynio San Diege padariniai. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-24 10:56

Pirmadienį San Diege per valandą iškrisdavo daugiau nei centimetras kritulių, o ugniagesiai ir gelbėtojai gelbėjo dešimtis žmonių nuo staigių potvynių.

Kavinukės San Diege vadovas Danielis Camposas antradienį sakė, kad pirmadienį nuo vidurdienio tiesiog pliaupė. Lietus užtvindė automobilių stovėjimo aikštelę, o anksčiau teko uždaryti ir parduotuvę.

„Vanduo veržėsi iš šulinių dangčių, buvo beprotiška“, – sakė jis.

Kaip praneša „Fox Weather“, kai kuriose San Diego dalyse išgąsdinti gyventojai namuose braidė po juosmenį siekiantį vandenį. „Namas, kuriame gyvenau visą savo gyvenimą, ką tik buvo užlietas. Tai buvo baisiausia akimirka mano gyvenime“, – sakė gyventojas Hugo Pacheco.

Viena pradinė mokykla pranešė, kad jos klasėse susikaupė 7,6 cm potvynio vandens. San Diego meras pirmadienį apie 17 val. vietos laiku paskelbė nepaprastąją padėtį, ragindamas gyventojus likti namuose ir nevažiuoti užtvindytais keliais.

Meteorologas Davidas Rothas sakė, kad liūtys, kurios buvo ketvirta lietingiausia diena mieste per visą istoriją (nedaug atsiliko nuo visų laikų rekordo – 8,48 cm pasiekto 1854 m.), buvo „labai unikalios“. „Šiuo metų laiku jie turėtų sulaukti lietaus, bet ne tokio“, – sakė jis.

Parengta pagal „Reuters“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.