Kretingos r. sutvarkytas statybinėmis atliekomis užterštas sklypas: išvežta 13 tonų atliekų

Šiemet vasarį „Tvarkau Lietuvą“ interaktyviajame žemėlapyje buvo gautas pranešimas dėl netinkamo statybinių atliekų laikymo Vydmantuose, Kretingos raj. Iš teritorijos buvo išvežta 12,940 t betono atliekų ir 0,1 t mišrių statybinių atliekų.

Iš teritorijos buvo išvežta 12,940 t betono atliekų ir 0,1 t mišrių statybinių atliekų.<br>AAD nuotr.
Iš teritorijos buvo išvežta 12,940 t betono atliekų ir 0,1 t mišrių statybinių atliekų.<br>AAD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Apr 10, 2024, 3:01 PM

Šių metų vasario mėnesį Aplinkos apsaugos departamento specialistai gavę pranešimą dėl galimai netinkamo statybinių atliekų laikymo nuvyko į Vydmantus ir apžiūrėjo „Tvarkau Lietuvą“ interaktyviajame žemėlapyje pažymėtą teritoriją.

Apžiūros metu nustatyta, kad fiziniam asmeniui priklausančiame žemės sklype yra dvi krūvos statybinių atliekų. Sklypo savininkas pateikė paaiškinimą, kad apie statybines atliekas nieko nežinojo, nes paskutinį kartą teritorijoje lankėsi prieš metus, kuomet statybinių atliekų nebuvo.

Žemės sklypo savininkui buvo duotas privalomasis nurodymas išrūšiuoti nepavojingąsias statybines atliekas ir jas priduoti atliekų tvarkymo įmonei, turinčiai teisę tvarkyti tos rūšies atliekas. Taip pat pateikti patvirtinančius dokumentus, kad šios atliekos priduotos atliekų tvarkymo įmonei.

Š. m. kovą privalomasis nurodymas buvo įgyvendintas. Iš teritorijos buvo išvežta beveik 13 t betono atliekų ir 0,1 t mišrių statybinių atliekų.

Aplinkosaugininkai primena, kad sklypo savininkai turi prižiūrėti savo turtą, kad neblogėtų aplinkos ekologinė būklė ir sklypai netaptų sąvartynais.

Aplinkos apsaugos departamentas, stiprindamas atliekų tvarkymą šalyje, sukūrė interaktyvų žemėlapį www.tvarkaulietuva.lt. Šiame žemėlapyje gyventojai gali pažymėti ne tik atliekomis užterštas teritorijas, bet ir apie sugadintus miško kelius ir suniokotą miško paklotę. Gyventojų prašoma pateikti kuo detalesnę informaciją: pridėti nuotraukų, pažymėti koordinates, kuo detaliau aprašyti situaciją ir taip prisidėti prie aplinkos saugojimo.

Nuo interaktyvaus žemėlapio publikavimo pradžios užfiksuota 890 pranešimų. Iš jų 328 pranešimai išspręsti, dėl 242 vyksta tyrimas, 168 nepasitvirtino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste