Atostogos virto košmaru: potvyniai įkalino dešimtis turistų Kenijos Masai Mara rezervate

Beveik šimtas turistų pakliuvo į itin keblią padėtį, kai Kenijos garsiajame Masai Mara laukinės gamtos rezervate po smarkios liūties išsiliejo upės, trečiadienį pranešė vietos administratorius.

Potvyniai Kenijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Potvyniai Kenijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Potvyniai Kenijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Potvyniai Kenijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Potvyniai Kenijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Potvyniai Kenijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 1, 2024, 6:55 PM

Dėl El Nino klimato reiškinio suintensyvėjusios liūtys čaižė didžiąją Rytų Afrikos šalies dalį, griaudamos kelius, tiltus ir kitą infrastruktūrą.

„Maždaug 100 ar daugiau turistų“ įstrigo daugiau nei dešimtyje namelių ir stovyklų, naujienų agentūrai AFP sakė Naroko miesto vakarinės apygardos administratorius Stephenas Nakola. „Kol kas tai tik preliminarūs skaičiai, nes kai kurios stovyklos yra nepasiekiamos“, – sakė jis.

Visame pasaulyje garsusis nacionalinis laukinės gamtos rezervatas Masai Mara Kenijos pietvakariuose yra turistų traukos centras, jame gyvena vietiniai laukiniai gyvūnai, įskaitant vadinamąjį didįjį penketą – liūtus, dramblius, raganosius, leopardus ir buivolus, taip pat žirafas, hipopotamus ir gepardus.

Kenijos Raudonasis Kryžius pranešė iš stovyklų išgabenęs 61 žmogų, daugiau nei pusę iš jų – oro transportu. „Kai kuriose stovyklose palapinės buvo nušluotos, o Mara tiltas, jungiantis Mara trikampį ir Didžiąją Marą, buvo nuplautas“, – rašė organizacija X platformoje.

Vyriausybės duomenimis, nuo kovo mėnesio visoje Kenijoje per potvynių sukeltas nelaimes žuvo 179 žmonės.

Pirmadienį apyaušriu Rifto slėnyje pratrūko laikina užtvanka, ir tai buvo skaudžiausias incidentas, pražudęs beveik 50 kaimo gyventojų. Nuo liūčių sezono pradžios ši tragedija pareikalavo daugiausia aukų.

El Nino – taip vadinamas natūralus klimato reiškinys, paprastai siejamas su padidėjusiu karščiu visame pasaulyje, dėl kurio kai kuriose pasaulio dalyse vyrauja sausra, o kitur – smarkios liūtys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.