Atrisnojantis Medinis Arklys atneša veržlius metus

Orientalistai pastebi, jog mūsų astrologai painiojasi skirtingose astrologijos sistemose, tad išvedžiojimai apie sausio 1 d. prasidėjusius Arklio metus Rytų kultūrų tyrinėtojams atrodo absurdiškai. Jeigu kiekvienus metus priskiriame kokiam nors gyvūnui, vadinasi, vadovaujamės Rytų Azijos tradicija, tokiu atveju turime atsižvelgti į mėnulio kalendorių.

Arklys yra savarankiškumo, jėgos ir aistros ženklas.<br>123rf.com nuotr.
Arklys yra savarankiškumo, jėgos ir aistros ženklas.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2014-01-28 09:50, atnaujinta 2018-02-17 00:40

Kinai Naujuosius metus pažymi pagal antrąjį jauną mėnulį po žiemos saulėgrįžos. Tai reiškia, kad Naujieji stukteli vis kitu metu, maždaug tarp sausio ir vasario vidurio.

Knygos „Drakono alsavimas: Honkongas, Kinija, Tibetas“ autoriai Raimondas Dikčius ir Goda Juocevičiūtė sutaria, kad beprasmiška ir metus nudažyti kokia nors spalva. Jie tradiciškai būna ne žali ar raudoni, o priklauso vienai iš penkių stichijų, kuri atspindi tam tikras savybes. Tai medis, ugnis, žemė, metalas ir vanduo.

Atrisnojantis Arklys bus medinis. Medis daosų filosofijoje, iš kurios ir išsikristalizavo kinų astrologijos mokslas, siejamas su gimimu, augimu, vėju, kūrybingumu, idealizmu, vystymusi.

Be to, garsūs Lietuvos horoskopų sudarinėtojai greičiausiai nė nežino, jog metai pakaitomis būna ininiai ir janiniai. Arklys priklauso jan poliui. Tai reiškia, kad šie metai turėtų būti aktyvesni ir veržlesni už praėjusius. R.Dikčius ir G.Juocevičiūtė primena, kad Arklio metai ateis tik sausio 31-ąją ir tęsis iki 2015-ųjų vasario 18 d.

Nepamirškite, kad šiam gyvūnui būdingų savybių galite turėti, net jeigu ir negimėte Arklio metais. Mat pagal kinų astrologiją tie patys 12 gyvūnų paeiliui aprėpia ir gimimo mėnesius, ir paros metą. Todėl, siekiant susidaryti visapusišką vaizdą apie asmenybę, vertėtų atkreipti dėmesį, ir kokį mėnesį bei valandą žmogus atėjo į šį pasaulį.

Kinų astrologijoje gyvūnai eina vienas paskui kitą tokia tvarka: Žiurkė, Jautis, Tigras, Triušis, Drakonas, Gyvatė, Arklys, Avis, Beždžionė, Gaidys, Šuo, Kiaulė. Beje, kiekvienas turi ir savo ženklą antagonistą, kuris pasireiškia septintais metais po jo. Pavyzdžiui, Arklio priešininkas – Žiurkė. Tais metais, kai į areną išeina nepalankus gyvis, žmonės turėtų būti itin atsargūs.

Pateikiame knygos „Drakono alsavimas: Honkongas, Kinija, Tibetas“ ištrauką su smulkesniu Arklio ženklo aprašymu.

Arklys yra savarankiškumo, jėgos ir aistros ženklas. Jis – stiprus, sumanus, išradingas, visuomeniškas. Ne veltui sakoma: „stiprus kaip arklys“ arba „turi jėgų kaip arklys“. Vyraujančios Arklių savybės – aktyvumas ir ištvermė.

Šie žmonės turi kone neišsenkamus fizinės jėgos šaltinius. Būdami energingi, jie nori veikti kažką visą laiką, išbandyti savo fizines galimybes. Bet dar viena labai ryški šio ženklo žmonių savybė, kurią galima net laikyti jų oru, – tai laisvės ir nepriklausomybės poreikis.

Darbas biure – ne Arkliams. Jiems labiau tinka būti laisvai samdomais darbuotojais, kad darbą galėtų atlikti namuose ir nebūtų varžomi griežto grafiko. Užtat jiems tinka laisvos profesijos, taip pat sportas. Jie yra patys sau šeimininkai, dažnai – laisvo oro direktoriai ir veikia ne pagal kitų nurodymus, o įkvėpti vidinio impulso, todėl gali būti nenuspėjami, ne visada tesi duotą žodį, ne visada spėja laiku įvykdyti užduotį. Būna, jog neturėdami įkvėpimo sprunka pasipustę padus ir darbo išvis neatlieka.

Dar viena jų bėda ta, kad apsiima nuveikti daugiau nei gali, prisižada nevėluoti, viską daro vienu metu, todėl nutinka ir taip, kad nieko nespėja ar padaro kažką tik iš dalies. Tačiau atsakomybės nereikalauja ir iš kitų.

Vienas pažįstamas Arklys dailininkas, bet toks, kuris moka piešti viską – ir muziką, ir pinigus (žodžiu, beveik Čiurlionis) – nuolat užsivertęs darbais, dirba ir dieną, ir naktį, bet vis tiek niekaip nespėja visko pabaigti, užtat dažnai nuo užsakovų gauna velnių.

Be to, Arkliai taip lengvai sukalbami, taip lengvai bendraujantys, kad tai tarsi kompensuoja jų ydas. Tai nekonfliktiški, todėl populiarūs, draugų apsupti žmonės. Iš Arklių trykšte trykšta įvairios emocijos. Beje, jie tikri gandonešiai, patys plepiausi iš visų dvylikos ženklų.

Arkliai renka paskalas, daug liežuvauja, nemoka laikyti liežuvio už dantų – verčiau jau nepatikėkite jiems didelių paslapčių... Bet pastebėta, kad Arkliai – labai diplomatiški, mandagūs, galantiški. Todėl jie gali daryti politiko arba diplomato karjerą. Bet nieku gyvu – šnipo. Su šiuo ženklu siejama ir elegancija. Arkliai gan vykusiai išsirenka elegantiškus drabužius ir atrodo madingi.

Gimusieji Arklio metais yra dvasingi ir gyvybingi. Nors savo veiksmais ir nenuspėjami, bet jei jau imasi darbo, tai jam atiduoda visas savo jėgas ir deda visas įmanomas pastangas. Be to, turi greitą reakciją. Arkliai nuovokūs, geba valdyti pinigus ir, svarbiausia, turi šeštą pojūtį, tad gali būti geri verslininkai.

Kuo jau kuo, bet intelektiniais abstrakčiais polėkiais Arkliai neapdovanoti. Jie – ne svajotojai, o labai praktiški, logiški, jaučiantys žemės pagrindą po kanopomis. Pegaso sparnus jie gali įgyti nebent karštai įsimylėję. Jokio kito ženklo žmonės taip nepraranda galvos dėl meilės kaip Arkliai. Tada jie jau atsisveikina su bet kokiais sveiko proto likučiais.

Tai ir šiaip jau banguojantys žmonės, kurie veikia toli gražu ne pagal planą, o įsimylėję išvis tampa nenuspėjami. Negana to, Arkliai, kaip jokio kito ženklo žmonės, įsimyli lengvai ir dažnai. Tuomet kartojasi tas pats scenarijus: esą dabar jau įsimylėjau tą vienintelį, man skirtą širdies žmogų, esą daugiau gyvenime nieko kito nemylėsiu kaip šitą.

Bet praeina truputis laiko ir, žiūrėk, Arklys turi jau kitą „tą tikrą ir vienintelį“ susižavėjimo objektą. Taip yra dėl to, kad Arkliai nepakenčia rutinos, jiems labai greitai nusibosta tie patys asmenys, ta pati veikla. O svarbiausia, kad jų bėgimą iš vieno glėbio į kitą lemia nenumaldomas laisvės troškimas.

Vos Arkliai pajunta, kad antroji pusė varžo jų asmeninę laisvę, iškart santykius nutraukia. Tik jau perėję ugnį ir vandenį, įpusėję savo gyvenimą, jie labiau susitupi ir partnerių taip nebekeičia. Tėvai iš Arklių – nekokie. Paprastai darbas jiems būna svarbiau už atžalas.

Arkliškos savybės išryškėja dar vaikystėje: šio ženklo vaikai nori būti nepriklausomi, jie moka būti savarankiški, tad subręsta palyginti anksti. Tik užkraukite šiems vaikams per daug įsipareigojimų ir suvaržykite taisyklėmis, jie kaipmat ims maištauti, protestuoti. Verčiau suteikite jiems laisvės, kaip reikalauja jų prigimtis.

O šiaip Arkliukai – labai komunikabilūs ir gabūs kalboms. Todėl neturėtumėte nustebti, kad suaugę pasirinks filologo specialybę. Svarbiausia – vaikus Arklius užimti įvairiais hobiais ir veiklomis, kad jiems nebūtų nuobodu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.