Kas kaitina skandalingo dainininko Aido Maniko aistras?

Iš Biržų kilęs Aidas Manikas išvyksta į braškių ūkį Anglijoje. Skandalisto etiketę pelnęs atlikėjas toli nuo gimtinės nori patikrinti jausmus, nes jaučiasi sutrikęs. A.Manikas nebegali nuspręsti, su kuo norėtų gyventi, – su vyru ar su moterimi.

Dainininkas A.Manikas: „Su daug kuo miegojau, miegu ir miegosiu. Bet grupinis seksas – ne man.”<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Dainininkas A.Manikas: „Su daug kuo miegojau, miegu ir miegosiu. Bet grupinis seksas – ne man.”<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta PERŠONYTĖ, LR korespondentė

Apr 11, 2009, 5:03 AM, atnaujinta Apr 9, 2018, 1:15 PM

Populiarių dainų atlikėjas A.Manikas, labiau išgarsėjęs ne savo kūryba, o skandalais, jaučiasi patekęs į aklavietę.

„Man dabar labai sunku. Nebežinau, su kuo noriu gyventi ir mylėtis, – su vyrais ar su moterimis. Nuotaika labai svyruoja“, – apie sumaištį mintyse ir gyvenime kalbėjo 32 metų vyras.

Nuo slegiančių minčių atlikėjas balandžio pabaigoje ketina bėgti į Didžiąją Britaniją, kur jau penktą sezoną dirbs braškių ūkyje.

„Aš ne gėjus, aš tik mėgėjas“, – lyg ir bandė teisintis pašnekovas.

Kai paklausiau, ar nemano esąs biseksualus, A.Manikas staiga nušvito: „Tikriausiai esate teisi. Manau, kad esu biseksualus.

Bet ką aš galiu padaryti, jeigu man patinka įvairūs žmonės?“

Skandalų neišvengiantis atlikėjas itin išgarsėjo 2003 metais, kai po vienu stogu apsigyveno su Kelmės rajono Kražių miestelio zakristijonu Kęstučiu Zybartu. Abu vyrai pusmetį glaudėsi kukliame mediniame name.

Vietos gyventojams dviejų vyrų artumas kėlė pasipiktinimą. Tad Kražių klebonas kartu su parapijiečiais nusprendė atleisti bažnyčios tarną iš pareigų, mat šio gyvenimo būdas jiems pasirodė įtartinas.

Nors dainininkas su zakristijonu nutraukė santykius, išsaugojo šiltus prisiminimus apie buvusį draugą. A.Manikas vis dar pasiilgsta jo virtų cepelinų ir kepto bulvių plokštainio su spirgučiais.

„Tokius skanius cepelinus moka išvirti tik mano motina ir zakristijonas. Kai į svečius atvažiuodavo dainininkai Liveta ir Petras Kazlauskai ar Vitalija Katunskytė, mano draugas juos vaišindavo savo skanėstais.

Jei su zakristijonu būtume gyvenę ne kaime, o didmiestyje, triukšmas dėl mūsų santykių nebūtų kilęs ir iki šiol gal gyventume drauge. Tiesa, tuo metu aš jo nemylėjau. Tarp mūsų buvo draugiška trauka“, – aiškino pašnekovas.

Vis dėlto susigrąžinti buvusio širdies draugo Aidas neketina, nes dukart į tą pačią upę jis nebrenda.

Atlikėjas didžiuojasi savo laimėjimais – išleistais penkiais dainų albumais ir ne viena meilės istorija.

Šiuo metu Aidą yra įsimylėjęs toks Valentinas iš Palangos. Prieš dvejus metus palangiškis išvydo A.Maniką viename gėjų klube. Atlikėjas ten koncertavo.

Tą vakarą Valentinas taip susižavėjo dainininku, kad neteko amo ir nedrįso net užkalbinti savo svajonių vyro.

Bet palangiškis gerbėjas nenuleido rankų – gavęs A.Maniko telefono numerį, ėmė atakuoti jį skambučiais ir žinutėmis.

„Jis kasdien rašo, kad mane myli, ir siūlo apsigyventi pas jį Palangoje. Aš visai norėčiau gyventi prie jūros – man patinka vanduo, lietus, kopos, delfinai.

Dabar svarstau, kaip pasielgti. Juk turiu dvidešimtmetę draugę lenkę Malgozatą, su kuria susipažinome braškių ūkyje. Tik neaišku, kaip su ja toliau klostysis santykiai, nes mes susitinkame tik sezoninio darbo metu. Kai geriau pagalvoju, tai gal tikros meilės tarp mūsų ir nėra.

O Valentinas yra labai nuoširdus, jis nuoširdžiai manęs trokšta“, – susimąstė dainininkas.

Prieš išvykdamas uždarbiauti į Didžiąją Britaniją A.Manikas planuoja vykti į Palangą ir artimiau susipažinti su savo gerbėju.

Tuomet ir nuspręs, ar su Valentinu kurs bendrą ateitį.

Dėl jausmų Aidas savo planų nekeis ir į braškių ūkį vis tiek važiuos.

„Jeigu jausmai yra tikri, laikinas išsiskyrimas juos tik dar labiau sustiprins“, – įsitikinęs pašnekovas.

Atvirai prabilęs vyras patikino: anksčiau keli jį įsimylėję žmonės, nesulaukę atsako, grasino jį nužudyti.

„Gailiuosi dėl praeities klaidų. Buvo vyrų ir moterų, kurie mane labai mylėjo, o aš jų neįvertinau.

Kartą gyvenau su vienu žmogumi. Kol jis manęs laukė namuose, nuvažiavau į diskoteką, ten susiradau naują gerbėją. Paryčiais paskambinęs draugui, liepiau išsikraustyti, o buto raktus įmesti į pašto dėžutę“, – pasakojo dainininkas.

Kai sutiks savo antrąją pusę, atlikėjas bus ištikimas ir į meilės nuotykius nesivels. Bet šiuo metu jis nėra beprotiškai įsimylėjęs, tad mėgaujasi trumpalaikiais santykiais.

„Mėgstu slaptus pasimatymus. Turėjau daug meilės romanų. Man patinka vyresni partneriai, nes jie turi daugiau patirties. Su daug kuo miegojau, miegu ir miegosiu. Bet grupinis seksas – ne man“, – atviravo A.Manikas.

Gerbėjai Aido telefono numerį ar internetinį adresą randa užrašytą ant jo dainų albumo viršelio.

„Žmonės mane vertina. Dažnai girdžiu iš aplinkinių, kad dėl savo talento turėčiau dirbti televizijoje laidos vedėju. Man patiktų vesti pramoginę laidą. Bet kol kas manęs niekas nekviečia“, – guodėsi Aidas.

Biržietis per daug nenusimena, kad kol kas nepavyksta tapti televizijos žvaigžde.

Jis džiaugiasi, kad yra laukiamas braškių ūkyje.

Pasakodamas apie darbą Anglijoje, A.Manikas pasigyrė: pradėjęs dirbti braškių fasuotoju, greit pakilo karjeros laiptais – tapo uogų kokybės tikrintoju.

Už tokią sėkmę lietuvis yra dėkingas to ūkio vadovams – broliams Pipui ir Scottui. Su šiais verslininkais lietuvis labai susidraugavo. Anglai suteikė A.Manikui išskirtines gyvenimo sąlygas – kambaryje apgyvendino vieną, nors kiti darbininkai glaudžiasi po kelis.

Ūkio vadovams Aidas davė paklausyti savo dainų įrašų.

Anksčiau už darbo valandą A.Manikas gaudavo 6 svarus sterlingų (24 litus). Vidutiniškai dirbdavo 10 valandų per dieną. Darbas Aido per daug neišvargindavo, jam užtekdavo laiko ir malonumams.

„Kadangi aš gyvenau kambaryje vienas, visko nutikdavo, netgi naktį darbininkai verždavosi pas mane į vidų.

Kartą naktį išgirdęs beldimą, atidariau duris, o ten vyras stovi. Paklausiau: „Ko nori?“ O jis man sako: „Tavęs“. Tada jis įėjo į kambarį ir pradėjo mane bučiuoti, glamonėti. Tai buvo darbininkas iš Ukrainos. Bet meilės tarp mūsų nebuvo.

Anglijoje labai daug kas norėjo su manimi mylėtis. Aš dažnai savęs klausiu, kodėl prie manęs visi kimba. Kartą iš vieno žmogaus išgirdau komplimentą: „Esi saldus ir velniškai patrauklus savo vidumi“, – džiaugėsi A.Manikas.

Ir šį sezoną fasuodamas braškes Aidas viliasi sutikti įdomių, nuotykius mėgstančių vyrų ir moterų. Į Lietuvą atlikėjas grįš vasaros pabaigoje.

Vasaros pabaigoje grįžęs į Lietuvą, A.Manikas už ūkyje uždirbtus pinigus surengs puotą, skirtą jo kūrybos dešimtmečiui.

Pokylį jis rengs populiariame sostinės klube. Ten ir klaipėdietis dainininkas Eugenijus Ostapenka rengė savo dainų albumo „Dviratukas“ pristatymą.

Į savo šventę biržietis pakvies ir E.Ostapenką, nors tarp jų yra perbėgusi juoda katė.

E.Ostapenka šiuo metu teisme bylinėjasi su kauniete atlikėja Erika Lisauskiene, nes ši jį vadino gėjumi ir piršo su A.Maniku. Aidas, dėl kurio ir kilo šis triukšmas, nepalaiko nė vienos kariaujančios pusės.

„Net jei E.Ostapenka ir laimės teismą, juk nebus įrodyta, kad jis nėra gėjus. Žmonių nuomonės nepakeisi. Man juokinga, kad jis neigia, jog mane pažįsta. Tiesa ta, kad aš su juo nemiegojau. Eugenijui noriu pasiūlyti ne po teismus lakstyti, o pasinerti į dvasinį pasaulį, paskaityti knygas“, – kalbėjo A.Manikas.

Intriguojanti istorija prasidėjo, kai rudenį per E.Ostapenkos albumo „Dviratukas“ pristatymą susipažinę vyrai po renginio sėdo į automobilį ir išvyko kartu. Prieš tai Aidas Eugenijui dovanojo kvepalų. Kartu važiavo ir E.Lisauskienė, save lyginanti su Pamela Anderson.

„Po renginio Eugenijus ir jo motina kvietė mane važiuoti į Klaipėdą, bet atsisakiau, nes turėjau reikalų Kaune. Važiuojant Erika ėmė glostyti man kelius. Tai matydamas Eugenijus pasiuto iš pykčio ir pradėjo rėkti – pagrasino Eriką išmesti iš automobilio“, – pasakojo A.Manikas.

Paklaustas, ką darytų, jei E.Ostapenka norėtų susitaikyti ir prisipažintų meilę, A.Manikas nusišypsojo: „Tai mane nustebintų.

Mane žavi atviri žmonės. Tik abejoju, ar po šių skandalų galėčiau atsakyti į jo jausmus. Jei vienąkart žmogus neįvertina mano nuoširdumo, meilės ir atsidavimo, nelipdau nutrūkusių santykių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?