Turtingiausia Rusijos nuotaka gali netekti pusės palikimo

Milijardierių vaikai – geidžiamiausi jaunikiai ir nuotakos. Šiais metais labiausiai aprūpintų Rusijos turtuolių įpėdinių reitingo sąraše pirmąją vietą, pagal žurnalą „CEO“, užima dujų kompanijos „Novatek“ bendrasavininko Leonido Michelsono 21 metų duktė Viktorija. Tėvo turtas įvertintas 13,74 mlrd. JAV dolerių (apie 36,5 mlrd. litų).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2013, 10:03 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:31 PM

„CEO“ paskelbtame sąraše reitinguojami buvo 88 auksinio jaunimo atstovai, kurių tėvai - sėkmingi ir turtingi verslininkai. Pirmoje vietoje – Viktorija Michelson. Mergina gerokai aplenkė praėjusių metų lyderį, kompanijos „Lukoil“ bendrasavininko Vagito Alekperovo sūnų Jusufą su tėvo 12,03 mlrd. JAV dolerių (apie 31,95 mlrd. litų) kapitalu. Nemažai atsiliko trečioje ir ketvirtoje vietose likę 17 metų Polina, prekybos tinklo „Magnit“ vadovo Sergejaus Galickio duktė,  (8,26 mlrd. JAV dolerių) bei verslo grupės „Renova“ savininko Viktoro Vekselbergo duktė Irina ir sūnus Aleksandras. Polina iš tėvo paveldėtų 8,26 mlrd. JAV dolerių (apie 21,93 mlrd. Litų), o Irina ir Aleksandras - 7,97 mlrd. JAV dolerių (apie 21,17 mlrd. litų).

„Alfa-grup“ savininko Michailo Fridmano dukterims Lorai ir Jekaterinai atiteks 7,66 mlrd. JAV dolerių (apie 20,34 mlrd. litų). 

Sudarydami Rusijoje geidžiamiausių jaunikių ir nuotakų sąrašą, ekspertai rėmėsi jų tėvų turto duomenimis. Paveldėjimo dydis buvo apskaičiuojamas tėvo turtą padalinus iš jo vaikų skaičiaus. Todėl turtuolio Romano Abramovičiaus, turinčio septynis vaikus, paveldėtojai atsidūrė tik 66 reitingų lentelės vietoje.

Pati geidžiamiausia Rusijos nuotaka V. Michelson buvo laikoma vienintele L. Michelsono milijardinio turto paveldėtoja. Tačiau viskas gali pasikeisti, nes, neoficialių šaltinių teigimu, yra dar vienas Michelsono imperijos paveldėtojas – šešiametis sūnus iš antrosios santuokos.

Skelbiama, kad antroji L. Michelsono žmona Olga tapo pirmosios santuokos su nutraukimo priežastimi. Vos tik Viktorijos motina sužinojo apie Leonido meilužę, ji iškart paprašė skyrybų. Nors sutuoktiniams pavyko laikinai susitaikyti, netrukus paaiškėjo, kad Olga laukiasi. Tai sužinojęs oligarchas paliko pirmąją žmoną ir dukrą Viktoriją. Viena turtingiausių Rusijos porų šešiametį sūnų kruopščiai slepia.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.