Vos 300 gramų svėrusi mergaitė pranoko gydytojų lūkesčius

Mergaitė, kuri buvo pripažinta kaip pats mažiausias kada nors Didžiojoje Britanijoje gimęs kūdikis, penktadienį švenčia savo dešimtąjį gimtadienį ir netgi gali pasigirti tuo, kad vadovauja mokyklos futbolo komandai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 12, 2013, 2:59 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:42 AM

2003 metais gimusi Aaliyah Hart siekė tik septynis colius ir svėrė 0,34 kg. Daktarai davė tik vieną procentą, kad kūdikis išgyvens, kadangi neišnešiotos mergaitės plaučiai buvo nepakankamai išsivystę.

Tačiau Aaliyah – kuri galėjo tilpti į mamos delną – pralenkė pačių daktarų lūkesčius. Kai mergaitė pradėjo eiti į mokyklą, būdama penkerių, jos motina, Lorriane, labai nerimavo, kad Aaliyah žaisdama su draugais gali būti tiesiog sutrypta kitų vaikų, kadangi mergaitė svėrė tiek pat, kiek dvimetis vaikas.

Tačiau jaunėlė išaugo į sveiką mažąją panelę, kuri šiuo metu yra panašaus ūgio kaip ir jos klasės draugai.

Dabar mergaitei labiausiai patinka žaisti komandoje futbolą prieš berniukus. Taip pat jaunėlė yra mergaičių komandos kapitonė.

Poniai Hart, kuriai buvo teigiama, kad jos dukra neišgyvens dar būdama įsčiose, yra didžiulis stebuklas matyti kaip Aaliyah sportuoja: bėgioja, užsiima gimnastika.

Kaip teigia mergaitės motina, anksčiau Aaliyah jausdavosi nejaukiai bendraamžių aplinkoje, kadangi mažylė pasižymėjo itin mažu ūgiu ir liesu kūno sudėjimu, tačiau dabar Aaliyah puikiai sutaria su draugais ir savimi dar labiau pasitikti.

Pasak mokyklos direktorės, Aaliyah padarė didžiulį akademinį progresą ir pasižymi puikiu charakteriu.

Parengė Jurgita Linkevičiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.