Net ir po šešerių metų dingusios Madeleine tėvai nepraranda vilties

Prieš šešerius metus dingusios Madeleine tėvas Gerry McCannas neseniai dalyvavo didžiausiose pasaulyje triatlono varžybose – „Virgin Active London Triathlon“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2013, 1:55 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:08 PM

Vyras turėjo įveikti 1,5 km vandens ruožą baseine, 40 km minti dviračiu ir įveikti 10 km ilgio bėgimo distanciją. Varžybų tikslas – paaukoti dingusių žmonių labdaros fondui.

G. McCanno palaikymo komanda – jo žmona Kate ir jų aštuonmetės dvynukės Amelie ir Sean.

45-erių varžybų dalyvis prisipažįsta, kad jo dukros išties džiaugiasi tėčio energingumu. Mergaitės yra puikios plaukikės, taip pat joms patinka važinėtis dviračiu ir bėgioti.

Vyresnioji dvynukių sesuo Madeleine yra įtraukta į dingusių žmonių sąrašą ir ieškoma jau daugiau nei šešerius metus. 2007 metų gegužės 3 dieną, per šeimos atostogas, mergaitė buvo pagrobta iš apartamentų, esančių Praja da Luz, Portugalijoje.

Dingusios mergaitės seserys žino, kodėl jų tėtis dalyvauja triatlono konkurse ir aukoja pinigus dingusių žmonių artimiesiems.

„Dvynukės nuolat šneka apie savo seserį, piešia jos atvaizdus ir tikisi ją rasti.

Nepraeina nė diena, kai nepagalvotumėme apie Madeleine. Mes jos labai ilgimės ir galvojame, kur ji šiuo metu yra ir kas jai nutiko.

Gyvendami su viltimi surasti dukrą rūpinamės dvynukėmis, buitimi, keliaujame į darbus, – tikina vyras. – Su žmona žinome, kad gyvename su nerimu ir baime, tačiau augindami dukreles negalime joms to rodyti, o joms turime suteikti visavertį gyvenimą ir ugdymą. Šiuo metu dukroms aštuoneri, tad viskas dar prieš akis. Turime laikytis ir gyventi įprastą šeiminį gyvenimą ir nepasiduoti liūdesiui.“

Širdies ligų specialistas keletą mėnesių ruošėsi triatlono varžyboms.

„Dingę žmonės artimiesiems sukelia daug skausmo. Mes tikrai kaip niekas kitas gerai žinome, ką reiškia parama artimųjų netekusioms šeimoms.

Ši labdara remia tuos žmonės, kurių šeimose dingo jų artimieji. Ji suteikia nukentėjusiesiems pagalbos linijos paslaugas, kurios visada pasiruošusios padėti. Taip pat dirba visos įmanomos informacinės stotys, kurios yra atsakingos už tai, kad nuolat tęstųsi dingusių žmonių paieška.

Nors nė vienas žmogus nenorėtų atsidurti mūsų vietoje, tačiau mums pasisekė, kad sulaukiame didžiulio palaikymo. Žinoma, jokia pagalba niekada neužtikrins dvasinės ramybės jausmo, juolab jei dingsta mažametis. Tėvams tai vienas iš siaubingiausių išbandymų jų gyvenime“, – pasakoja jau šešerius metus savo dukros ieškantis vyras.

45-erių Kate, užimanti dingusių žmonių centro ambasadorės pareigas, dalyvaudama Londono bėgimo maratone, į labdaros fondą įnešė 22 tūkst. svarų. Toks puikus moters pasirodymas būtent ir paskatino jos vyrą dalyvauti triatlono varžybose.

Dingusios mergaitės tėvai kreipėsi į sostinės policijos pajėgas, kad padėtų surasti pagrobtą mažametę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.