Indijoje kovojama dėl Siamo dvynių gyvybių

Indijoje gimę Siamo dvyniai dalijasi vienu kūnu. Kiekvienas iš berniukų turi galvytę, nervų sistemą bei stuburą, tačiau abu susijungia dubens kaulais. Berniukai taip pat dalijasi šonkauliais ir pečių kaulais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 1, 2013, 2:03 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:14 AM

Daktarai tiki, kad pavyks išgelbėti naujagimių gyvybes, rašo dailymail.co.uk.

Daktaras S. D. Sharma teigia, kad tokie atvejai yra labai reti, ypač berniukams. Siamo dvyniai klasifikuojami pagal tai, kurioje vietoje jų kūnai suauga, šiuo atveju mažyliai yra suaugę dubens kaulais, o ši būklė vadinasi „Dicephalic Parapagus“. Gydytojas priduria, kad tai pirmasis toks atvejis Radžasthane, visoje Indijoje – antrasis.

Dažniausiai „Dicephalic Parapagus“ būklės kūdikiai gimsta negyvi, tačiau gydytojai tikisi, kad šį kartą sugebės padėti berniukams išgyventi.

Kitas, visame pasaulyje gerai žinomas tokiu būdu suaugusių dvynių atvejis – amerikietės Abigail ir Brittany Hensel, kurių istorija yra įamžinta TLC realybės šou „Abby & Brittany“.

Ne ką mažiau žinoma istorija, kad 2011 metų rugsėjį dvi 11 mėnesių mergaitės iš Sudano, suaugusios galvytėmis, buvo sėkmingai atskirtos vienoje iš Londono vaikų ligoninių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.