P.Gražulio žmona įtaria, kad vyras buvo neištikimas

„Petras Gražulis, viešai deklaruojantis šeimos vertybes, iš tikrųjų jas yra pamiršęs”, – „Lietuvos rytui” teigė advokatė Kristina Česnauskienė, atstovaujanti skyrybų prašančiai politiko žmonai Ramintai.

Rinkimų į Seimą reklamos plakate P. Gražulis pozavo su žmona Raminta.
Rinkimų į Seimą reklamos plakate P. Gražulis pozavo su žmona Raminta.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2013-08-03 06:00, atnaujinta 2018-03-02 04:35

Po daugybės prašymų, įkalbinėjimų, net ultimatumų, pareikštų savo sutuoktiniui, 46 metų kaunietė Raminta Gražulienė nebeištvėrė ir kreipėsi į teismą dėl 23 metų trunkančios santuokos nutraukimo.

Pasirodo, kad kovotojo už teisybę ir moralės sergėtojo kaukę Seimo „Tvarkos ir teisingumo” frakcijos seniūnas nusiplėšia šeimoje.

Nejautrus žmonai ir vaikams, nepadedantis tvarkyti namų reikalų, nemokantis bendros paskolos, visiškai nesirūpinantis atžalų mokslais, kitais poreikiais – tokį sutuoktinio paveikslą atskleidė R.Gražulienė, įtarianti jį ir neištikimybe.

Politikas nenori skirtis

Triukšmingomis akcijomis prieš gėjus išgarsėjusio P. Gražulio šeimos rūmas ėmė byrėti prieš kelerius metus, o žmonos kantrybė trūko 2012 metų rudenį.

Praėjusių metų pabaigoje buvo parengta skyrybų sutartis, tačiau politikas atsisakė ją pasirašyti.

Kovo mėnesį R .Gražulienei nunešus pareiškimą Kauno apylinkės teismui, su juo parlamentaras ėmė žaisti slėpynių.

P. Gražulis nepateikė atsiliepimo į ieškinį, be pateisinamos priežasties liepos 15 dieną neatvyko į pirmą parengiamąjį teismo posėdį.

Teisėja Rita Liukaitytė įpareigojo ekspertus įvertinti sutuoktiniams priklausantį nekilnojamąjį turtą – biurą, esantį Gargžduose, Klaipėdos gatvėje.

Tai turėtų būti padaryta iki rugsėjo.

Be šių patalpų, Gražuliai dar turi apie 10 arų sklypą pakaunės Mastaičių gyvenvietėje, kuriame stovi daugiau nei 200 kvadratinių metrų ploto dviejų aukštų namas ir garažas.

Šios valdos vertė – maždaug pusė milijono litų.

Turtą valdo statytiniai?

P. Gražulienė prašo teismo po lygiai padalyti šeimos turtą ir priteisti iš vyro alimentus nepilnamečiam sūnui išlaikyti.

Ankstesniais metais nemažai turto deklaravęs P. Gražulis pareiškė šiuo metu jo beveik neturintis.

„Keli nekilnojamojo turto objektai, vienas jų – žemės sklypas, formaliai priklauso kitiems asmenims, nors faktiškai tai yra Gražulių turtas.

Jeigu P.Gražulis norės juos pasilikti, nuskriausdamas žmoną ir vaikus, imsimės teisinių priemonių šiai nuosavybei nuginčyti”, – teigė advokatė K. Česnauskienė.

P.Gražulis svarstė, kad namas Mastaičiuose po skyrybų greičiausiai atiteks žmonai.

Dabar šiame erdviame būste R.Gražulienė gyvena su 20-mete dukterimi medicinos studente Marija.

Tiesa, politikas neužsiminė, kas, iširus šeimai, turėtų toliau nešti paskolų naštą.

Negirdi prašymų pasikeisti

R. Gražulienė tvirtina, kad svarbiausia skyrybų priežastis – vyro dėmesio stoka.

P. Gražulis pirmą kartą į Seimą buvo išrinktas 1996 metais. Nuo to laiko jis retą savaitgalį sugrįžta namo.

Tradicinės šeimos vertybes skelbiantis keturių vaikų tėvas, pasirodo, nekvaršina sau galvos buities reikalais.

Politikas pamiršo, kad reikia rūpintis atžalų auklėjimu, jų būreliais, pamokomis, studijomis, taip pat – bent retsykiais sumokėti komunalinius mokesčius, atlikti kokius nors ūkio darbus.

Anot K. Česnauskienės, politikas net nemoka bendros paskolos, už kurią jis su žmona yra įsigijęs nekilnojamojo turto – šią finansinę naštą P. Gražulis užmetė ant sutuoktinės pečių.

R. Gražulienė nekart prašė vyro pasikeisti, neapleisti šeimos, tačiau liko neišgirsta.

Mėgstančio postringauti apie krikščioniškos šeimos vertybes, bet kitaip besielgiančio Seimo nario kieme stovi didelė Rūpintojėlio skulptūra.

Pamiršo net vaikų amžių

Prasidėjus teismo procesui, Seimo narys nesistengė išsaugoti santuokos – nebandė nuoširdžiai pasikalbėti nei su žmona, nei su vaikais, nerodė jiems daugiau dėmesio.

Bendraudamas su „Lietuvos ryto” žurnalistu, P. Gražulis neatsiminė tikslaus savo vaikų amžiaus: „Gabrielei gal bus 19 metų, o Martynui galbūt jau dvidešimt dveji su puse.”

Šeimoje politikas elgiasi panašiai kaip ir viešumoje – itin impulsyvus, nenustygstantis vietoje, dažnai pakeliantis balsą.

R. Gražulienė – visiška priešingybė: ramaus būdo, kantri, niekuomet nesiekianti būti dėmesio centre.

Kur ir su kuo gyvena?

K. Česnauskienė neslėpė, kad jos klientė įtaria vyrą užmezgus romaną su kita moterimi.

Pastaruoju metu įtarimus sustiprino faktas, kad skyrybų dokumentai, siunčiami P. Gražuliui iš teismo į Seimo viešbutį, jo niekuomet nepasiekdavo.

Parlamentaras nurodė šiame viešbutyje gyvenantis.

„Jeigu P. Gražulio ten nebūna, tai kur ir pas ką jis yra įsikūręs?” – stebėjosi teisininkė.

Dokumentus parlamentaras gavo tik tada, kai jie pakartotinai buvo išsiųsti į Seimą.

Vedė politiko dukterį

„Dabartinis laikotarpis vienas sunkiausių mano gyvenime.

Aš vis dar myliu savo žmoną ir nenoriu, kad santuoka sugriūtų. Neturiu meilužės, nemanau, kad ir žmona turi kitą vyrą”, – „Lietuvos rytui” vakar kalbėjo P. Gražulis.

Kauniečių pora 1990 metais susituokė po vienus metus trukusios draugystės.

P. Gražulis tuo metu buvo įstojęs į Krikščionių demokratų partiją, kurios vienas lyderių buvo Kazimieras Kryževičius, miręs 2004 metais.

Politikai ėmė artimiau bendrauti, K.Kryževičius kviesdavo bičiulį į svečius.

P. Gražuliui į akis krito K.Kryževičiaus duktė Raminta, su ja jis sukūrė šeimą. Politikas nėra baigęs aukštojo mokslo – Kauno technologijos universitete studijuoja vadybą. R.Gražulienė yra įgijusi inžinieriaus diplomą.

Pora susilaukė keturių vaikų – 22 metų Martyno, 20 metų Marijos ir 18 metų Gabrielės. Gabrielė studijuoja Londone, o Martynas rengiasi išvykti į Švediją.

Jauniausiam sūnui šiuo metu – 13 metų.

Šeimą sugriovė politika?

„Gyvenu Kaune, o mano apygarda – Gargžduose. Kelias tolimas, todėl namo negrįžtu.

Per 17 metų niekada neturėjau atostogų.

Savaitgaliais vykstu į šio miesto renginius, susitinku su rinkėjais. Pavyzdžiui, Rugsėjo 1-ąją aukoju Gargždų mokykloms, užuot palydėjęs į Pirmojo skambučio šventę savo vaikus.

Daug darbo turiu ir Vilniuje – Seime, partijoje.

Už aktyvumą tenka mokėti itin brangiai”, – apie skyrybų priežastis kalbėjo P.Gražulis.

Politikas slepia asmeninį gyvenimą

* Prieš 20 metų P. Gražulis įkūrė nuosavą įmonę ir pradėjo prekiauti automobiliais, o 1996 metais šią įmonę pardavė Kauno bendrovei „Judex”.

* Politikas aiškino niekuomet neturėjęs „Judex” akcijų, o bendrovei vadovavęs brolis Vytautas Gražulis buvo tik samdomas jos darbuotojas.

* Įmonėje „Judex”, kuriai priklauso spaustuvė ir koldūnų gamybos cechas, R. Gražulienė iki šiol dirba vyriausiosios buhalterės pavaduotoja.

* Seimo narys nenoriai pasakojo apie buvusį verslą, tvirtino neprisimenantis pirmosios savo įmonės pavadinimo.

* Kartu su P. Gražuliu prieš gėjų eitynes protestavęs Kauno vicemeras Stasys Buškevičius prisiminė, kad bendražygis per bendrus renginius nieko nekalbėdavo apie save, pavyzdžiui, net neužsiminė, kad augo 15 vaikų šeimoje, jau nekalbant apie santykius su savo žmona ir vaikais.

* Karingas veikėjas galėdavo valandų valandas kalbėti apie politiką, bet tylėdavo kaip žuvis, kai pokalbiai pakrypdavo apie asmeninį gyvenimą.

* Apie P. Gražulį, jo šeimą, pomėgius nieko negalėjo papasakoti Žibuoklė Senikienė, Vytautas Vasilenka, kiti partijos „Tvarka ir teisingumas” Kauno skyriaus atstovai.

* P. Gražulio kiemą Mastaičių gyvenvietėje nuo svetimų akių saugo dešimt aukštų tujų.

* Politikas kategoriškai neigė esąs gėjus, kuris stengiasi nuslėpti savo orientaciją užsipuldamas seksualinių mažumų atstovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.