17 metrų ilgio kasas turinti moteris verčiau liks paralyžiuota, nei nusikirps plaukus

Jeigu Asha Mandela gyventų bokšte, kaip toje pasakoje apie Auksaplaukę, princui tikrai nebūtų sunku užkopti jos 17 metrų ilgio plaukais, augintais ir puoselėtais net 25 metus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2013, 5:30 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:28 PM

„Ilgesni nei autobusas, įsivaizduojat?“ – juokauja A.Mandela.

Nepaisant gydytojų įspėjimų, kad jos 18 kilogramų sveriantys plaukai gali moterį suparalyžiuoti, Asha tvirtina jų niekuomet nenusikirpsianti. „Plaukai tapo mano gyvenimo dalimi. Aš niekuomet jų neatsisakysiu. Tai būtų tolygu savižudybei. Būčiau lyg vaikščiojantis numirėlis“, – nuogąstauja Guinnesso knygos rekordininkė, ilgiausių veltinių kaselių savininkė pasaulyje.

47-erių moteris savo plaukus vadina „vaikeliu“ ir teigia, kad būtent jie padėjo moteriai nugalėti vėžį, du insultus ir du širdies smūgius. Ji nenustojo auginti savo plaukų net chemoterapijos kurso metu.

Neįtikėtinai ilgi plaukai pritraukė A.Mandelai nemažą būrį gerbėjų visame pasaulyje. O ir pati Asha yra laiminga moteris, turinti 11 metų sūnų ir besimėgaujanti stipriais jausmais savo trečiajam vyrui.

17 metrų ilgio plaukų trinkimas ir džiovinimas – dviejų dienų darbas. 18 kilogramų tėra sausų plaukų svoris, įsivaizduokite, kiek jie sveria būdami šlapi! Ilgiausių plaukų savininkė dažnai prispaudžia plaukus durimis ar įsipina jais į krūmus. Jai netgi tenka plaukus nešioti specialioje vaikiškoje nešioklėje, kad galėtų nevaržoma judėti.

Gydytojai A.Mandelai jau seniai rekomendavo pasitrumpinti savo plaukus ir dėl galimos bakterinės infekcijos, tačiau moteriai, rodos, tai visai nė motais. Vienintelis jos rūpestis – didelis ir pamažu nepakeliamu tampantis plaukų svoris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?