Trijų dienų viešnagė Lietuvoje emigrantei išsaugojo gimdą

Šiemet balandį portalas lrytas.lt publikavo Irenos Jasinskienės pasakojimą, kaip ji stebuklingai pagijo – išnyko gimdos auglys. Jos pasakojimą perskaitė Anglijoje gyvenanti bendravardė 53-ejų Irena (pavardė redakcijai žinoma).

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2013-09-01 20:44, atnaujinta 2018-03-01 15:09

Emigrantė jau metus ieškojo, kas galėtų išsaugoti gimdą. Gydytojai ketino ją šalinti – 3 vaikus subrandinęs organas buvo stipriai pasislinkęs žemyn, lietuvė dėl to kentė didelius nugaros skausmus. Perskaičiusi straipsnį, ji nieko nelaukdama nusipirko bilietus į Lietuvą ir puolė pakuotis lagaminų. Ji vylėsi gimtinėje sutikti straipsnio heroję, pasikalbėti su ja ir paprašyti maldos. 

„Labai norėjau pabendrauti su Irena. Važiavau, kad pasveikčiau ir kad pabendraučiau su tais, kurie skaito Bibliją, tiki Kristų“, - pasakojo emigrantė.

Iš Anglijos ji išskrido gegužės 31 dieną. Moters laukė jaudinantis, džiaugsmingų pažinčių kupinas savaitgalis Lietuvoje.

Atvykusi emigrantė patraukė į Marijampolę, kur tą savaitgalį vyko Veikliųjų žmonių bendrijos susitikimas. „Pamačiau, ko tikėjausi, ką norėjau pamatyti. Norėjau, kad žmonių būtų kuo mažiau, kad su kiekvienu galėčiau pabendrauti“, - pasakojo tikinčių tautiečių išsiilgusi lietuvė.

Gydytojas nematė jokių problemų

Į susitikimą atėjo 10 žmonių. Jie Irenai labai patiko. „Pajutau šilumą. Visi labai paprasti, bendraujantys. Pasakiau visas savo problemas, kad noriu pasveikti. Jie pažadėjo padėti, labai meldėsi už mane“, - prisiminė lietuvė, Didžiojoje Britanijoje gyvenanti jau penkerius metus.

Susibūrime dalyvavo ir I.Jasinskienė. Ji ir kiti bendrijos nariai drąsino Ireną: „Dievas tikrai tau padės. Vien tai, kad iš Anglijos atvažiavai, rodo, koks didelis tavo tikėjimas.“

Po puikaus vakaro bendraminčių apsuptyje kitą dieną ji apsilankė pas gydytoją. Nieko nepasakojo apie problemas, kurias aptiko Anglijos medikai, sakė, kad atėjo pasitikrinti profilaktiškai.

„Pagal jūsų amžių viskas normalu, nematau jokios problemos“, - Irenai aiškino gydytojas.

„Ir pati kitaip jaučiuosi – ir nugaros nebeskauda, ir gimdos. O juk metus kankino stiprus nugaros skausmas!“ - džiaugėsi trijų vaikų motina. Jau praėjo du mėnesiai po stebuklingo pagijimo, o skausmas negrįžta.

Moteris nenustebo, kad skausmas praėjo po maldingo susitikimo. „Tikiu, kad yra Jėzus. Kai skaitau Bibliją, matau, kad Jėzus gydo. Gaila tų žmonių, kurie miršta ir nesikreipia pagalbos. Kodėl? Juk kai bėda yra, reikia kažką daryti. Žmogus paskęsta skausme ir nebeieško pagalbos“, - apgailestavo emigrantė.

Anglijoje gyvenantys moters artimieji patikėjo Irena, kai ji papasakojo, kaip pasveiko. „Nė vienas vaikas nepaneigė, nesakė, kad išsigalvoju“, - sakė 3 vaikų motina.

Šeimyniškiai žinojo, kad Irenos sveikata šlubuoja. Viena jos dukterų lydėdavo motiną pas gydytojus.

Pašnekovė sako, kad pas gydytojus vėl kreipsis, jei sunegaluos. Kol kas nemato reikalo.

Pirmuosius tyrimus ji pasidarė maždaug prieš metus, kai nugaros ir gimdos skausmas ėmė rimtai kankinti Ireną. Gydytojas ją perspėjo, kad būtina šalinti gimdą. Nelaimėlė nenoriai ėmė ruoštis operacijai.

Naršydama internete ji aptiko aprašymą, kas laukia pacientės po gimdos šalinimo operacijos. „Man labai nepatiko. Pašalinus gimdą, prasideda šlapimo nelaikymas, pūslė pradeda slinkti žemyn. Viskas organizme susiję, - aprašymą perpasakojo lietuvė. - Man dar reikia ilgai dirbti iki pensijos, nenoriu būti vaikų išlaikoma.“

Irena ėmė ieškoti būdo, kaip išvengti operacijos. Dėl to radusi portalo lrytas.lt straipsnį apie I.Jasinskienę labai apsidžiaugė.

Norėtų grįžti į Lietuvą

Po trumpo apsilankymo Lietuvoje emigrantė grįžo į Angliją. Ji gyvena Belfore, restorane plauna indus. Kartu su ja dirba dar 6 lietuvės – viena padavėja ir penkios picų kepėjos.

„Labai noriu joms papasakoti apie tai, kas man nutiko, bet vis nerandu progos. Jos visos jaunos, dar nėra jokių sveikatos problemų“, - pasakojo Belforo lietuvė.

Nors ir nedaug uždirba, moteriai Anglijoje patinka. Lietuvoje Irena sandėlyje surinkinėdavo prekes, per mėnesį uždirbdavo 850 litų.

Belfore ji gyvena dukros namuose. Dukra su vyru anglu paėmusi paskolą 4 kambarių butui, jame ir gyvena. Irena prižiūri jų sūnų – savo anūką, dėl to nemoka už būstą. Darbe gauna pavalgyti, todėl iš atlyginimo lieka tik automobilį išsilaikyti.

Lietuvė turi namą Kėdainių rajone, norėtų grįžti gyventi į Lietuvą, jei tik būtų darbų. „Su giminėmis Lietuvoje pasikalbu – jiems labai sunku“, - apgailestavo indų plovėja.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.