Mados pasaulio užkariauti nespėjusi G.Wilkin papuolė į anoreksijos gniaužtus

Potencialia manekene kadaise buvusi 23–ejų Georgina Wilkin santykius su mados pasauliu nutraukė po to, kai prieš 5 metus dėl organizmo išsekimo pateko į ligoninę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2013, 8:42 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:30 PM

Pirmąjį kartą Georginą vienos modelių agentūros atstovas pastebėjo, kai jai tebuvo 15 metų. Tą lemtingą dieną mergina pamena taip, lyg tai būtų nutikę vakar. Šiuolaikinius grožio standartus atitinkančiai merginai agentas pasakė, kad aukštumų ji pasieks tik tuo atveju, jeigu atsikratys keleto kilogramų ir susimažins klubų apimtį. „Georgina, tu turi tiek daug potencialo. Tėra keletas dalykų, kurie gali pastoti tau kelią – tie nereikalingi papildomi centimetrai ant tavo klubų. Susiveržk diržą ir keliauk į sporto klubą“, – tuomet dar brendimo laikotarpį išgyvenančiai merginai rėžė agentas.

15 metų merginai, trokštančiai užkariauti mados Olimpą, tai skambėjo lyg nuosprendis. Ji pasiryžo žūtbūt pateisinti agento lūkesčius.

Nepraėjus nė 6 mėnesiams G.Wilkin jau sirgo anoreksija. Kartais jaunoji manekenė nevalgydavo ištisas 48 valandas. Merginos ryžtas sužavėjo agentą, tad jis paskatino merginą ir toliau nevalgyti, mat tai duoda puikių rezultatų.

G.Wilkin, žengusi „Prada“ mados namų podiumu, teigia, kad jos kontraktas nebuvo pratęstas, esą agentas, nenorėjęs sužlugdyti savo reputacijos, merginą „nurašė“ kaip „brokuotą prekę“.

Pati Georgina teigia pasišlykštėjusi mados pasaulio atstovais. „Nesąžininga 15–metei sakyti, kad jos klubai kaip pas begemotą ir tikėtis, kad ji tai priims kaip konstruktyvią kritiką, kaip patarimą iš profesionalo lūpų. Dirbant modelio darbą esi tik produktas, kurį agentas visaip kaip stengiasi įsiūlyti rinkai. Mados pasaulyje badavimas yra pateisinamas, mat tai vienas iš būdų greitai pakilti karjeros laiptais – tai taip nesąžininga“, – nusivylimo neslepia buvusi manekenė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.