Rusų oligarchų gyvenimas – būrys meilužių, potencijos problemos ir buvusių KGB vadovų apsauga

Garsus rusų žurnalistas Valerijus Paniuškinas paskelbė savo publicistinio romano ištraukas, kuriose atskleidžiamos rusų oligarchų ir jų žmonų gyvenimo peripetijos. Knygos autorius mėgino išsiaiškinti painias žaidimo taisykles, pagal kurias gyvena Rubliovo turtuoliai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2013, 11:27 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:30 AM

Santuoka su turtuoliu – bet kokia kaina

Verslininko, milijonieriaus Sergejaus Rodionovo žmona, modelis, aktorė bei laidų vedėja Olga pasakojo, kaip kartą Monake, viename rusų pamėgtame restorane, susipažino su gana keista moterimi. Anot Olgos, juodaodė moteris kalbėjo rusiškai be jokio akcento.

Nepažįstamoji buvo apsirengusi padoriai, tačiau elgėsi įžūliai: prisėdusi prie kitų žmonių staliukų ji ėmė ragauti maistą iš jų lėkščių. Taip pat ji siūlė visiems paragauti ir iš jos lėkštės, pasmeigdama kepsnio kąsnelį savo šakute.

Restorano lankytojai į ekscentrišką moterį žiūrėjo su dideliu susidomėjimu, kvietė prie savo staliukų, stengėsi palaikyti pokalbį ir žiūrėjo, ką dar ji iškrės.

Pasak O.Radionovos, per visą vakarą ekscentriškoji viešnia nieko protingo nepasakė ir ją visi įsiminė tik dėl to, kad ji nusibodo iki gyvo kaulo.

Aprašomoji juodaodė – tai Andžela Jermakova. Ta pati Andžela, kuri susilaukė dukters nuo garsaus tenisininko Boriso Beckerio. Be to, ji sėkmingai prisiteisė iš sportininko ne vieną milijoną.

Olgos tvirtinimu, Rubliove sklando labai pikantiška A.Jermakovos nėštumo istorija: su B.Beckeriu ji pasimylėjo tik vienintelį kartą viename Londono viešbučio tualete. Be to, seksas buvo išimtinai tik oralinis. Oligarchų žmonos įsitikinusios, kad po oralinio sekso Andžela garsiojo teisininko spermą sudėjo į sandarų polietileninį maišelį, o vėliau ginekologė dirbtinai ją apvaisino.

Madų diktatorių – nors vežimu vežk

Štai Ksenija Sobčiak perauklėjo Rubliovo gyventojas vos per porą pastarųjų metų. Nuo tada jos ėmė nešioti akinius stambiais rėmeliais, dirbti, vaikščioti su portfeliais, važinėti su vairuotoju sėdint ant priekinės automobilio sėdynės, dalyvauti protesto akcijose.

Vis dėlto ne tik ji diktuoja madas. Rusiškos „Vogue“ versijos vyriausioji redaktorė Aliona Doleckaja nusprendė nebenešioti kojinių. Kaip mat jos pavyzdžiu pasekė ir Rubliovo oligarchų žmonos. Tiesa, tokia masinė psichozė truko neilgai – laibas turtuolių kojas ir vėl puošia kojinės.

Мilijardieriaus Ališero Usmanovo dėka per išeigines pušyne galima paskanauti uzbekiškos virtuvės valgių. Prie kiekvieno save gerbiančio turtuolio namo atsirado uzbekų šefai virėjai su savo tradicinių patiekalų receptais. Tačiau po kiek laiko ir ši mada praėjo – oligarchai susižavėjo japonų sušiais. Tie patys tadžikai, kurie anksčiau apsimetinėjo uzbekais, dabar apsimetė japonais.

O praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje dažnas Rubliovo oligarchas rūsyje turėjo šaudyklą. Tiesa, nuo 2000 metų šaudyklos masiškai pavirto vyno rūsiais. Prabėgus vos dešimtmečiui užplaukė nauja mada – auksinis jaunimas rūsiuose ėmė auginti marihuaną.

Rubliovo žmonoms neištikimybė draudžiama

Bet kuri Rubliove gyvenančio oligarcho žmona negali tikėtis jokių gyvenimo pokyčių, jokių nuotykių ir juo labiau žingsnio „į kairę“. Ji gali vasarą važiuoti į Sardiniją, rudenį – į Paryžių arba Milaną, „nusiaubti“ parduotuves, sutikti Naujuosius metus Havajuose ir pademonstruoti naują deimantų apyrankę ar žiedą. Tačiau bent viena išdavystė įvertinama kaip pabėgimas ir baudžiama labai skaudžiai, net žiauriai. Geriausiu atveju – dviejų kambarių butu Maskvos daugiaaukščiame name ir kuklia „pensija“. Blogiausiu atveju – per aukštą tvorą išmetama viena pora batų ir džinsai. Galimybė sugrįžti pas vyrą tiesiog neegzistuoja.

Net neįmanoma tikėtis užmegzti romaną su asmeniniu treneriu, nes į treniruotes moteris vežioja ne tik vairuotojas, bet ir apsaugininkas. Jie – žvalgai, sekantys savo viršininko moterį ir vienas kitą.

Rubliovo žmonoms neištikimybė draudžiama. Tačiau jos turi kentėti vyrų neištikimybę. Gal kartą per savaitę ar kartą per mėnesį vyras perduoda per vairuotoją raštelį: „Grįšiu vėlai, nelauk.“ 

Žinoma, jis galėtų paskambinti telefonu, bet tai būtų per mažas pažeminimas. Be to, telefono skambutis ne taip stipriai patvirtina jo valdžią žmonos atžvilgiu, kaip svetimais kvepalais persismelkę vokas su rašteliu. Voke dar gali būti ir pinigų. Šie pinigai ir yra „tikroji“ žmonos kaina.

Ankstyvos potencijos problemos

Dėl nuolatinės įtampos Rubliovo oligarchai pamiršta būti dėmesingi ir švelnūs savo žmonoms. Be to, dėl dažnų išgertuvių ir streso darbe jiems gana anksti atsiranda potencijos problemų.

Vis dėlto bet kuris Rubliovo vyras mano gebantis pasiekti neįtikėtinų seksualinių aukštumų.

Tuo tarpu moteris, susiedama savo gyvenimą su turtuoliu ne iš meilės, pasielgia ciniškai. Ji atsisako mergaitiškų svajonių apie princą ant balto žirgo ir nusiteikia itin patogiam gyvenimui Rubliove pastatytame dideliame name su vyru, kuris kažin ar ją mylės. Tačiau moteriai užtenka ir to, kad jis elgiasi padoriai, neparneša į namus venerinių ligų ir, skyrybų atveju, sumoka nemažus alimentus.

Tokio oligarcho žmoną gali išgelbėti nebent jos pačios sugalvotas projektas. Dauguma Rubliovo moterų, keletą metų atidavusių namų puošimui, pradeda girtis visiems, kad jos – talentingos interjero dizainerės.

Dabar Rubliove daugiau interjero dizainerių nei namų, nes tą patį namą puošė kelios moterys paeiliui. O gal net ir paraleliai. Kiekvienai moteriai padėjo profesionalai. Todėl, vargu ar pavyks tapti savarankiška interjero dizainere. Vadinasi, reikėtų surasti kitą projektą. Štai, jei vyras padovanotų bent vieną gėlių parduotuvę, vėliau tai galėtų tapti trokštamu projektu – gėlių parduotuvių tinklu. Moteriški projektai turi būti maži, bet patrauklūs ir bent minimaliai pelningi.

Negaili pinigų savo saugumui

Naftos magnatas M.Magomedovas mėgsta užsukti vakarais į vaikų kambarį, kur paglosto mažylį ir apkabina žmoną. Tačiau jis bijo, kad šis poelgis gali tapti taisykle. Kartą, paėmęs nuo lentynos pakuotę sauskelnių, vartė ją rankose, ieškojo kainos ir nustebęs klausė: „Kiek, kiek kainuoja sauskelnės?“ Išlėkęs iš kambario jis puolė skambinti savo valdytojui, reikalavo, kad nuo kitos dienos būtų padidinti atlyginimai visiems dirbantiems jo kompanijoje. Todėl, kad jis negali ramiai gyventi ir dirbti, kai net vaikiškos sauskelnės kainuoja beprotiškus pinigus.

Rubliove galioja nerašyta taisyklė – įdarbinti apsaugininkus iš valstybinių struktūrų. Ne dėl to, kad žmonės ten geriau apmokyti. Ne todėl, kad neįmanoma išmokyti apsaugos vyrų saugumo gudrybių, vadovaujant geriausiems užsienio specialistams. Bet dėl neformalių ryšių: juk valstybiniai apsaugos vyrai per savo senas pažintis ir ryšius pasako Rubliovo turtuoliams, kaip geriau atlikti vieną ar kitą reikalą, užmerkia akis prieš pažeidimus, įspėja apie galimus suėmimus arba kratas, nepastebi išskrendančio privataus lėktuvo iš oro uosto.

Oligarchas Vladimiras Gusinskis buvo pasisamdęs saugumo tarnybos vadovu KGB generolą Filipą Bobkovą. Jį saugantiems vyrams V.Gusinskis dosnus – jiems negaili savo kompanijos apyvartos lėšų.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.