Kas ta gražuolė Francesca, pavergusi S.Berlusconi širdį?

Vienas turtingiausių italų Silvio Berlusconi rugsėjo pabaigoje ant savo gimtadienio torto užpūtė 77 žvakutes. Tai daryti milijardieriui padėjo sužadėtinė, o gal jau ir žmona, beveik pusę amžiaus už jį jaunesnė Francesca Pascale (28 m.). Tačiau jaunystė jai netrukdo šeimininkauti ne tik turtuolio rūmuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Lapėnaitė

Nov 17, 2013, 5:21 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:58 AM

Turte ir varge, kai laimė lydės ar vargas suspaus, pasižadu tave mylėti ir gerbti visas savo gyvenimo dienas. Tokią priesaiką mylimajam socialiniame tinkle parašė Francesca, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

49 metais už S.Berlusconi jaunesnė gražuolė tvirtai pasiryžusi su savo išrinktuoju nueiti prie altoriaus. O gal jau nuėjo?

Francescos draugė Marysthell Polanco, kažkada buvusi viena S.Berlusconi audringų vakarėlių viešnių, išdavė, esą spalio pradžioje prabangios turtuolio vilos, esančios netoli Milano, koplyčioje įvyko slapta Silvio ir Francescos vestuvių ceremonija.

Tačiau daugiau niekas apie tai kažkodėl neišsiplepėjo, tad ši žinia gali būti dar vienas S.Berlusconi gyvenimo komedijos veiksmas.

Tuo labiau kad tik ateinantį pavasarį teismas turėtų padėti galutinį tašką buvusio Italijos premjero ir jo antrosios žmonos Veronicos Lario skyrybų byloje. Tik tada nebeliktų kliūčių trečiai Silvio santuokai.

„Nuo pat pradžių iniciatyvą rodžiau tik aš: penkerius metus jam meilinausi, pirmoji prabilau apie jausmus ir priverčiau jį mane įsimylėti. Nieko keista, jei aš ir pasipirščiau. Jam tereikia pasakyti „taip“, – italų žurnalui „Vanity Fair“ neseniai sakė F.Pascale.

Demonstruodama įspūdingą sužadėtuvių žiedą ant kairės rankos bevardžio piršto ji sakė įgyvendinusi savo svajonę: „Pavergiau Silvio širdį ir tapau vienintele jo moterimi.“

Kaip Neapolio pakraštyje vestuvių fotografo šeimoje užaugusi mergina iš Pelenės virto princese?

„Užaugau su S.Berlusconi kraujyje – mano šeima ne tik balsuodavo už jį nuo pat jo politinio debiuto, bet ir anksčiau žavėjosi juo kaip verslininku. Ir aš susižavėjau Silvio dar būdama nepilnametė“, – neslėpė Francesca.

Kai 1994-aisiais S.Berlusconi įžengė į Italijos politinę areną, jai buvo tik devyneri. Sulaukusi pilnametystės ji įstojo į S.Berlusconi partiją „Pirmyn, Italija“ ir tapo jos aktyviste.

2006 metais S.Berlusconi vadovaujamiems centro dešiniesiems pralaimėjus rinkimus, Francesca su bendraminčiais įkūrė gerbėjų grupę „Silvio ci manchi“ (išvertus iš italų k. – „Silvijau, mums tavęs trūksta“).

Su šia grupe ji važinėjo į politiko susitikimus po visą Italiją, kol vieną dieną prie prabangaus viešbučio Romoje juodu susitiko akis į akį.

„Prezidente, koks jūs gražus“, – drąsiai ištarė priešais politiką atsidūrusi mergina.

„Stengiuosi kaip galiu, bet, panele, ar jūs įsitikinusi, kad gerai matote?“ – tuomet atsakė žodžio kišenėje neieškantis S.Berlusconi.

„Žinau, skamba kvailai, bet aš S.Berlusconi garbinau kaip kokią roko žvaigždę. Atsidūrus priešais jį užplūdo tokios emocijos, kad vos sugebėjau pratarti žodį“, – prisimena F.Pascale.

Tada S.Berlusconi gerbėjų būrelį pakvietė pasilikti pietų, kurių metu Francesca savo „roko žvaigždei“ paliko mobiliojo telefono numerį.

Po kelių dienų politikas paskambino ir jos įkurtą gerbėjų grupę pakvietė apsilankyti viloje Sardinijoje.

Šioje kerinčioje Viduržemio jūros saloje Silvio galutinai pavergė merginos širdį.

„Silvio elgėsi kaip tobulas šeimininkas, viskas buvo nuostabu. Kuo jis daugiau kalbėjo, tuo labiau supratau, kad tai – mano svajonių vyras. Bet iškart jausmų neatskleidžiau, jis juk buvo vedęs“, – sakė F.Pascale.

Vieną įtakingiausių ir turtingiausių Italijos vyrų įsimylėjusi Francesca į glėbį jam nepuolė, bet vylėsi užkariauti jo širdį.

Juodu kartais kalbėdavosi telefonu, kartu su kitais partijos aktyvistais susitikdavo po politinių renginių miestų aikštėse.

Pirmieji artimo ryšio žiedai prasiskleidė 2007-aisiais, kai F.Pascale motinai buvo diagnozuotas skrandžio vėžys. Francesca kreipėsi pagalbos į įtakingą draugą.

Motina buvo perkelta į prestižinę Milano ligoninę, ją ėmė gydyti geriausi gydytojai, tačiau ligos sustabdyti nebeįstengė. Mirus motinai Francesca paliko Neapolį ir atsikraustė į Romą.

Kalbama, kad nuo tada buvęs premjeras ėmė globoti merginą: mokėjo už buto su baseinu nuomą, padengė sporto klubo ir kitas išlaidas, padovanojo dvivietį automobilį, juvelyrinių papuošalų, iškėlė jos kandidatūrą Kampanijos regione per vietos valdžios rinkimus.

Bet visi jųdviejų susitikimai esą vykdavo žmonių apsuptyje. Vieni jie liko tik 2009-ųjų gruodžio 13-ąją.

„Iki šiol prisiminus tą vakarą kūnu nueina šiurpas, – neslėpė Francesca. – Buvome Milano Katedros aikštėje, kai vienas pamišėlis trenkė S.Berlusconi į veidą katedros statulėle.

Išvydusi kruviną jo veidą pamaniau, kad į jį buvo šauta, ir nualpau. Atsigavusi nuskubėjau į ligoninę ir visas naktis praleidau palatoje prie jo lovos.“

Vieną vakarą jis išsipasakojo apie asmeninį gyvenimą, apie nuolat aplink zujančias moteris, įvairius naudos ieškotojus, teisėsaugos persekiojimą.

„Pasinaudojusi atvirumo akimirka prisipažinau, jog jau dvejus metus esu jį įsimylėjusi. Jis atkirto, kad esu per jauna ir negalėtų suteikti man tokios ateities, kokios nusipelnau“, – prisimena F.Pascale.

Tačiau atstumta Francesca atkaklumo neprarado.

Kol S.Berlusconi savo vilose Romoje, Milane ir Sardinijoje linksmindavosi su gražuolėmis iš viso pasaulio, ji, nors deginama pavydo, kantriai laukė savo valandos.

„Nuo 2009-ųjų visada buvau šalia S.Berlusconi. Per tuos metus išgyvenau daugybę sunkių akimirkų, tačiau man buvo atlyginta su kaupu – mano užsispyrimas atvedė iki šiandieninės laimės.

Jis buvo turtingas, įtakingas, galantiškas iš prigimties, bet vienišas, nors moterys jam tiesiog krito po kojomis. Jis iš šimtų gražuolių pasirinko mane. Man tai – didžiausias meilės įrodymas“, – dabar didžiuojasi F.Pascale.

Sužinoję apie jųdviejų sužadėtuves italai kraipė galvą – ji galėtų būti ne tik S.Berlusconi dukra, bet ir anūkė.

„Negalvoju apie amžiaus skirtumą ir neturiu ilgalaikių perspektyvų. Gyvenu šia diena“, – apkalbų nešiotojams atkirto milijardieriaus širdį pavergusi F.Pascale.

Sužadėtuvių žiedą S.Berlusconi jai esą padovanojo per 2011-ųjų Kalėdas, tačiau apie sužadėtuves tiesioginėje laidoje per vieną S.Berlusconi priklausančią televiziją buvo pranešta tik šiemet prieš pat rinkimus.

Nuo tada F.Pascale gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis.

Daugiabutyje Neapolio pakraštyje užaugusi jauna moteris atsikraustė į Arkorėje šalia Milano esančią daugiau nei 3 tūkstančius kvadratinių metrų užimančią milijardieriaus vilą, supamą milžiniško parko su arklidėmis ir baseinais.

Francescą pažįstantys žmonės teigia, kad pasikeitė ir jos išvaizda bei elgesys. Ji nusimetė turguje pirktus marškinėlius ir pasipuošė šilkinėmis žinomų dizainerių suknelėmis, sportinius batelius pakeitė aukštakulniais arba žemais laiveliais.

Paprastą šukuoseną ir neskoningai blizgantį makiažą pakeitė profesionalaus vizažisto darbas.

Tapusi turtuolio sužadėtine Francesca ėmė lankyti privačias pamokas, kad atsikratytų neapolietiško akcento ir išmoktų pirmajai ledi tinkamo elgesio.

Atsikrausčiusi į prabangią XVI a. vilą F.Pascale netruko įsijausti ir į šeimininkės vaidmenį.

„Turėjau ko nors imtis. Jie už ankštinių pupelių kilogramą mokėdavo 80 eurų (apie 280 litų) – dvidešimt kartų brangiau nei paprasti italai.

Atveždavo milžiniškas dėžes šviežios žuvies, nors visi žino, kad Silvio ne tik nevalgo žuvies, bet ir negali pakęsti jos kvapo. Žodžiu, trūko moters namuose“, – vienam savaitraščiui pasakojo F.Pascale.

Jaunutė sužadėtinė ne tik apkarpė namų ūkio išlaidas, bet ir sumažino įtakingą politiką supančių žmonių ratą. Dabar norintys pas jį patekti turi pereiti griežtą Francescos kontrolę.

„Kai kas mane vadina hiena, tačiau aš tik rūpinuosi Silvio gerove. Kam nors juk reikėjo išvaikyti būrius prie jo prilipusių grobuonių“, – įsitikinusi Francesca.

Ji ne tik įvedė tvarką turtuolio namuose, bet ir atnešė naują gyventoją – baltą Maltos bišonų veislės šunelį, vardu Dudu.

Draugai teigia, kad tik Dudu ir Francescos draugijoje politinių ir teisėsaugos problemų slegiamas S.Berlusconi atsipalaiduoja ir atgauna šypseną.

„Negalvokite, kad gyvenimas su Silvio – nenutrūkstanti pobūvių virtinė. Būna vakarų, kai iš nuobodulio spardausi po antklode, o jis skaito laikraštį“, – atviravo F.Pascale.

Tačiau pridūrė, kad beveik 50 metų vyresnis sužadėtinis ir po antklode – jos svajonių vyras.

„Sunkiausiomis pastarųjų metų akimirkomis Francesca buvo šalia. Ji padovanojo man džiaugsmą nieko už tai neprašydama mainais. Ji man sugrąžino tikėjimą nuoširdžia moters meile“, – prisipažino ir Silvio.

Tačiau ne visi tiki šia pasaką primenančia istorija.

Buvusi artima F.Pascale draugė Imma De Vivo tikino, kad S.Berlusconi sužadėtinė tėra apie karjerą televizijoje svajojanti prisitaikėlė.

„Dabar pateikiamas jos įvaizdis yra labai nutolęs nuo realybės. Vaidinti turtuolio moterį nėra sunku – bet kas sugebėtų gyventi prabangoje.

Francesca puikiai įsijautė į vaidmenį“, – sakė ne viename buvusio premjero surengtame vakarėlyje dalyvavusi Imma.

Ji taip pat teigė, kad turtuoliui sužadėtinė jau pabodo.

„Vienos vakarienės metu S.Berlusconi prasitarė, jog paliks sužadėtinę, kad nebesugeba įsimylėti, nors Francesca jam patinka. Paskutinė moteris, kurią jis mylėjo, buvo antroji žmona Veronica“, – tikino I.De Vivo.

Manekenė iš Juodkalnijos Katarina Knezevič (22 m.) anksčiau irgi buvo vadinama Silvio sužadėtine. „Gali būti, kad Francesca laimėjo vieną mūšį, tačiau galiausiai jis prie altoriaus nusives mane.

Nors šiuo metu nesame kartu, aš jį myliu karščiau nei pirmą dieną ir mes dažnai kalbamės telefonu. Dėl tokio vyro esu pasiruošusi ir nužudyti, ir paaukoti savo gyvybę“, – italų dienraščiui „Il Fatto Quotidiano“ pareiškė juodkalnietė.

Dar griežčiau S.Berlusconi ir F.Pascale meilės istoriją kritikuoja buvusi artima jų draugė aktorė iš Bulgarijos Michelle Bonev.

Ji savo interneto dienoraštyje pareiškė, kad jųdviejų istorija tėra surežisuotas farsas.

„Francesca yra lesbietė. Tai žinau, nes buvau jos meilužė. Silvio paskelbė apie sužadėtuves tik tam, kad galėtų toliau linksmintis su ja bei jos draugėmis ir išvengtų visuomenės pasmerkimo“, – teigė aktorė.

F.Pascale pareiškė jau liepusi advokatams pateikti skundą dėl šio šmeižto. Tačiau M.Bonev savo žodžių atsiimti neketina ir yra pasiruošusi juos pakartoti teisėjų akivaizdoje.

„S.Berlusconi manė viską puikiai apskaičiavęs, tačiau atsidūrė diktatoriškos ir skrupulų neturinčios „sužadėtinės“ pinklėse.

Jis pats ne kartą manęs prašė išvesti ją iš vilos Arkorėje, nes negali pakęsti jos šantažo“, – teigė dešimt metų milijardieriaus aplinkoje praleidusi aktorė.

Tuos metus ji vadina patirtimi, dėl kurios dabar nesugeba atskirti gėrio nuo blogio. Toks gyvenimas suteikė pripažinimą, sėkmę, pinigų, tačiau atėmė svajones, idealus ir orumą.

„Mano tiesa kai kam bus neparanki, galbūt bus bandoma mane sustabdyti, nutildyti, gal net nužudyti.

Tačiau man neliko nieko, išskyrus tiesą, nes tik ji mus išlaisvina“, – teigė aktorė, žadanti atskleisti gėdingas Italijos pramogų pasaulio užkulisių detales.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.