Moteris savo gyvenimą pašventė Viktorijos laikų garbinimui

Kuomet daugelis žmonių mėgaujasi šiuolaikinių technologijų teikiamais privalumais ir visaip kaip stengiasi palengvinti savo gyvenimą, atsiranda ir tokių, kurie mielai grįžtų keliais šimtmečiais atgal. Štai 33-ejų Sarah Chrisman nusprendė atsisakyti bene visų modernių nūdienos malonumų ir ėmė propaguoti karalienės Viktorijos laikų gyvenimo būdą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-19 14:55, atnaujinta 2018-02-20 06:55

Nepaisant to, kad Sarah 19-tuoju amžiumi susidomėjo dar būdama maža mergaitė, didžiųjų gyvenimo pokyčių moteris sulaukė vos prieš 4 metus, kuomet gimtadienio proga iš savo vyro dovanų gavo prašmatnų vintažinį korsetą. Jausmas, apėmęs moterį tą akimirką, kuomet ji apsivilko korsetą, iš pamatų pakeitė jos gyvenimą. Nuo to laiko Sarah vilki tik rankų darbo karalienės Viktorijos laikų stiliaus rūbus, stengiasi nesinaudoti jokiais prietaisais, kurie neegzistavo XIX amžiuje, be to, ji pardavė savo mašiną ir nusipirko 100 metų senumo dviratį. Ir tai – dar ne viskas. Maitinasi moteris pagal prieš kone 2 šimtmečius knygose aprašytus patiekalų receptus, o tvarkydama namus ar skalbdama nenaudoja jokių šiuolaikinių valiklių.

S.Chrisman džiaugiasi palaikymu iš savo vyro Gabrielio. „Mes abu dieviname istoriją. Jis taip pat dažnai pasineria į Viktorijos laikus, mudviem labai smagu kartu. Mes visuomet stengiamės eksperimentuoti ir taip praturtinti mūsų gyvenimus“, – teigia Sarah.

Kalbėdama apie kūno pokyčius, S.Chrisman teigia, kad dėl korseto jos liemens apimtis sumažėjo daugiau nei 20-čia centimetrų. Moteris taip pat įžvelgė naudą maitinantis. „Jei atvirai, tai korsetas leidžia man suvokti, kuomet mano skrandis – pilnas. Dabar nebeturiu jaudintis dėl to, kad suvalgysiu per didelį kiekį maisto“, – teigia Sarah. Moteris taip pat dievagojasi, kad korsetas pakoregavo jos laikyseną.

Nors Sarah ir Gabrielis stengiasi išvengti susidūrimų su šiuolaikinėmis technologijomis, vis dėlto egzistuoja viena maža blogybė, kuriai Viktorijos laikų dama atsispirti negali – Sarah turi savo „Facebook“ paskyrą ir joje mielai bendrauja su visais, besidominčiais jos gyvenimo būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.