V.Putino jaunesnę dukterį likimas nubloškė į mylimojo gimtąją Pietų Korėją

„Jekaterinos Putinos ir Pietų Korėjos Respublikos buvusio karo atašė Rusijoje sūnaus Yonno Joono-wono vestuvės įvyko praėjusių metų lapkričio mėnesį Marakeše“, - žurnalistų spėliones patvirtino UNESCO ekspertas Dmitrijus Abramovas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2013, 9:00 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:50 AM

2013 metų lapkričio 2-ąją, 3 val. nakties vietos laiku Rusijos prezidento V.Putino lėktuvas nusileido Pietų Korėjoje. Kažkodėl vietos žiniasklaida pabrėžė, kad V.Putinas – tris kartus išrinktas Rusijos prezidentu. Pastaraisiais metais tai vienas iš nedaugelio pensinio amžiaus V.Putino vizitų į tolimąjį užsienį.

Kai kurie analitikai tai sieja su jo suprastėjusia sveikata, tačiau neabejoja, kad vizito į Pietų Korėją tikslas – aplankyti savo jaunesniąją dukterį Jekateriną, gyvenančią su šeima Seule. Kadangi, kaip įprasta, V.Putino kelionė į Pietų Korėją buvo įslaptinta, todėl apie ją nė eilutės neparašė nei rusų, nei kitų užsienio šalių žiniasklaida.

O šių metų pavasarį, balandžio mėnesį Rusijos prezidentui atvykus su darbo vizitu į Vokietiją ir Nyderlandus, čia jis aplankė ir savo vyresniąją dukterį Mariją bei anūką. Tai pranešė tik olandų žiniasklaida.

Jekaterina – tėvo charakterio

Dar 2010 metų spalio mėnesį Pietų Korėjos laikraštyje „Korea JoongAng Daily“ (kuris prilyginamas „The International Herald Tribune“) buvo išspausdintas sensacingas straipsnis, kad Jekaterina Putina ruošiasi ištekėti už P.Korėjos admirolo Yoono Jongo-gu sūnaus ir dabar gyvena Seule. Tačiau Kremlius iš karto paneigė tą informaciją. Anot leidinio, P.Korėjos ambasadorius Japonijoje Kwonas Chulas-hyeonas papasakojo, kad 2010 metais rugpjūčio mėnesį pietavo su P.Korėjos admirolu Yoonu Jongu-gu ir jo žmona Japonijos kurorte. Admirolas prasitarė, kad jo jaunesnysis sūnus netrukus ves jaunesnę V.Putino dukterį. Tuo metu korėjiečiai jau žinojo, kad mergina vardu Jekaterina, jai 23 metai (J.Putina gimė 1986 metais rugpjūčio 31d, VDR) ir dabar ji mokosi JAV kartu su savo sužadėtiniu Yonnu Joonu-wonu iš P.Korėjos.

Iš pradžių V.Putinas buvo griežtai nusistatęs prieš savo jaunesnės dukters vedybas. Mėgino ją atkalbėti, įtikinti. Katia puolė į ašaras, išgyveno, bet buvo neperkalbama. Apskritai Jekaterina – tėvo charakterio: ji gali išklausyti, bet nelinkusi nusileisti. Taip pat, kaip ir tėvas, Katia niekada nekeičia priimto sprendimo. Juo labiau, spaudžiant tėvui. Todėl dažniausiai pasielgia taip, kaip ji nori. Tuo ne kartą įsitikino ir Katios mylimasis. Anot jo, tai buvo jos didžiausia nesutarimų su tėvu priežastis.

Nors, oficialiais duomenimis, V.Putinas pakeitė savo nuomonę dėl jaunesnės dukters sužadėtinio Yonno Joono-wono susitikęs ir pabendravęs su juo.

Jų meilės istorija - aštri politinė problema

Laikraščio „JoongAng Daily“ pranešimais, 2010 metais Rusijos prezidento duktė Jekaterina su savo išrinktuoju aplankė jo tėvus, tuo metu poilsiavusius Japonijos Hokaido salos kurorte. Tada Katios nuotrauką net parodė per Pietų Korėjos televiziją, kur ir buvo pranešta apie jos būsimas vestuves su korėjiečiu.

Tuo tarpu Katios sužadėtinio tėvas, 64 metų Yoonas Jongas-gu, su kuriuo laikraščio „JoongAng Daily“ žurnalistas kalbėjosi telefonu, sakė: „Sužadėtiniai oficialiai paskelbs apie savo vedybas įforminus santuoką. Prašau, nepraneškite dabar apie tai“. Bet vienas valdininkas, 2007 metais dirbęs P.Korėjos atstovybėje Rusijoje, patvirtino žiniasklaidai: „Man dirbant Rusijoje, visi žinojo jų meilės istoriją ir tai buvo gana aštri politinė problema. Vis dėlto mūsiškiai galvojo, kad būtent dėl šios santuokos turėtų pagerėti Rusijos ir P.Korėjos diplomatiniai santykiai“.

Minėto leidinio duomenimis, pora susipažino 1999 metais liepos mėnesį Maskvos tarptautinės GAAZ‘o vardo vokiečių mokyklos diskotekoje. Mokykla įsteigta prie Vokietijos atstovybės Vernadskio prospekte, kur metinis mokestis - 6 tūkst. JAV dolerių! V.Putino dukterys pradėjo mokytis joje 1996 metais, šeimai persikėlus gyventi į Rusijos sostinę. Tiesa, Maša nustojo lankyti šią mokyklą 1999 metais rudenį, o Katia tik 2000 metų žiemą.

Duktė susikirsdavo su tėvu

Korėjiečių leidiniui Yonnas Joonas-wonas tvirtino, kad jo sužadėtinė Katia pasakojusi, kaip jai besimokant antroje klasėje ėmė kabinėtis ir terorizuoti vienas apkūnus bendraklasis. Mergaitė kurį laiką kentėjo dantis sukandusi, bet nebeištvėrusi pasiskundė tėvui. Šis pamokė, kaip nušluostyti nosį skriaudikui. Pirmiausiai Katia aplenkė bendraklasį bėgant šimto metrų atstumą per fizinio lavinimo pamoką. O paskui, kitiems girdint, išvadino jį „vaikščiojančiu šniceliu“.

„Tai buvo paprasčiausias sutapimas. Atėjome su broliu į diskoteką, norėjome pasilinksminti. O Katia su seserimi užkalbino mus pirmosios“, - teigė Yoonas Jongas-wonas žurnalistams. Tuo metu vaikino tėvas, admirolas Yoonas Jongas-gu dirbo karo ataše Pietų Korėjos atstovybėje Maskvoje. Yoonas jaunesnysis buvo gana populiarus mokykloje ir gerai kalbėjo tiek rusiškai, tiek ir angliškai. Taip pat jis mėgo krepšinį ir šokti breiką. „Iš pradžių nežinojau, kad ji – Putino duktė, - sakė vaikinas. – Tačiau po kiek laiko tai paaiškėjo ir aš neretai praleisdavau savaitgalius Putinų užmiesčio name“.

Anot Yonno jaunesniojo, šeima priimdavo jį svetingai, inteligentiškai. Bet kartais nugirsdavo, Katiai susikirtus su tėvu, ir nelabai gražių žodžių jo adresu. Kartą vaikinas užklupo ją apsiverkusią antrame namo aukšte. Klausė, kas nutiko. Jekaterina iškošė pro dantis: „Nieko“.

Artėjantiems Jekaterinos brandos egzaminams, ją Novo-Ogariove jau ruošė privatūs repetitoriai. 2005 metais rugpjūčio mėnesį Katia įstojo į Sankt Peterburgo universitetą, Rytų fakultetą, japonų kalbos katedrą (tą patį universitetą baigė ir jos tėvas). Jekaterina pasišovė lydėti V.Putiną jo vizito 2005 metais lapkričio 21 dieną į Japoniją metu, tvirtindama, jau turinti reikalingų žinių ir praktinių įgūdžių. Leidinio „Sankei Shimbun“ žurnalistams pavyko sužinoti, kad prieš tai Jekaterina mažiausiai keturis kartus slapta pabuvojo Japonijoje. Kartu su vyresniąja seserimi arba drauge ir keliais apsaugininkais ji lankėsi 2004 metų balandžio ir liepos mėnesiais bei 2005 metų vasario ir rugpjūčio mėnesiais. Kiekvieną sykį ji ten viešėdavo gana ilgai: maždaug po dvidešimt dienų. V.Putino dukteriai būdavo išnuomojamas kambarys viename Tokijo viešbutyje. Be to, mergina lankėsi Tokijo Disneilende bei apžiūrėjo Hokaido salos įžymybes.

Išvyko mokytis į JAV paskui mylimąjį

Pasibaigus admirolo Yoono Jongo-gu tarnybos laikui Pietų Korėjos atstovybėje Maskvoje, jo sūnus išvyko mokytis į JAV universitetą. Tada vaikinas ėmė rečiau matytis su Katia, bet jie ir toliau kasdien bendravo elektroniniu paštu arba telefonu. Netikėtai Jekaterina pareiškė tėvui važiuojanti į Pietų Korėjoje vykstantį pasaulio futbolo čempionatą. V.Putino administracijos atstovas kreipėsi į P.Korėjos atstovybės darbuotojus, prašydamas surasti merginai, kur apsigyventi. Tačiau Katia atsisakė jų pagalbos. Vėliau paaiškėjo, kad iš tikrųjų ji važiavo susitikti su savo mylimuoju, kuris laukė viešnios savo tėvų namuose.

Grįžusi namo Jekaterina pasakė tėvui nusprendusi tęsti mokslus kuriame nors JAV universitete. V.Putinas neprieštaravo.

2010 metais rugpjūčio mėnesį Yonnas Joonas-wonas baigė mokslus Ilinojaus valstijos Urbanos-Šampeinės universitete (University of Illinois, Urbana-Champaign), kur įgijo tarptautinės teisės specialybę, tarptautinio saugumo ir politikos srityje. Tikėtina, kad būtent baigus sūnui mokslus amerikiečių universitete, kur taip pat mokėsi ir jo sužadėtinė J.Putina, vaikino tėvai ir nusprendė pirmieji paskelbti Pietų Korėjos žiniasklaidoje apie būsimas jųdviejų vestuves.

Tačiau tėvams spaudžiant, jaunesnysis Yonnas grįžo į Pietų Korėją, o 2011 metais persikėlė į Maskvą ir pradėjo dirbti žinomos elektronikos milžinės „Samsung Electronics“ kompanijos Maskvos skyriuje. Stebėtina, bet nei vienas rusų leidinys nė žodžiu neužsiminė apie jaunesniosios V.Putino dukters sužadėtinio atvykimą į Maskvą. Nors tuo metu jis davė interviu ir ne vienam užsienio leidinio atstovui.

Buvo priverstas paskelbti melagingą pranešimą

2012 metais balandžio mėnesį pasipylus informacijai pasaulio žiniasklaidoje apie greitai įvyksiančias V.Putino jaunesnės dukters, 26 metų Jekaterinos ir buvusio Pietų Korėjos admirolo sūnaus, 28 metų Yonn Joon-won vestuves, pastarasis buvo priverstas paskelbti oficialų pranešimą korėjiečių laikraštyje „The Chosun Ilbo“. „Aš pažįstu Katią daugiau kaip 10 metų, tačiau dar negalvoju apie vedybas. Man tik 28 metai, todėl dar anksti kurti šeimą. Mes nebesusitikinėjame pastaruosius pusantrų metų. Dabar mes bendraujame tik retsykiais“. Tuo metu V.Putino spaudos atstovas Dmitrijus Peskovas taip pat paneigė pasaulio žiniasklaidos pranešimus. Ant jo, tai „neatitinkančios tikrovės informacija“. Buvo kalbama, kad V.Putinas visais įmanomais ir neįmanomais būdais stengėsi laikyti dukterį Katią kuo toliau ne tik nuo jaunojo korėjiečio, bet ir visuomenės akių.

Laikraščio „The Chosun Ilbo“ duomenimis, Rusijos prezidentas asmeniškai buvo susitikęs Maskvoje su Yonnu Jonnu-wonu ir paprašė jo paneigti savo artimus santykius su Katia. „Yonnas ir paneigė tą informaciją, nurodęs tik, kad jis seniai pažįsta Katią. Tačiau ne tik aš, bet ir kiti žinojo, kad jų santykiai seniai nebe vien paprasta draugystė. Juk Yonnas rašė dienoraštį, kuriame išklodavo kiekvieną savo su Katia dieną“, - pasakojo vienas artimas Yonno draugas. Maskvoje J.Putinos mylimasis neišdirbo ir mėnesio. Buvo priverstas pasitraukti iš „Samsung Electronics“ kompanijos. Oficialiais duomenimis, „dėl terorizmo grėsmės“, nors nuo vaikino nė per žingsnį nesitraukdavo du rusų apsaugos vyrai. Neoficialiais – tuo pasirūpino V.Putinas. „Katia griežtai pasakė tėvui nekeisianti savo sprendimo, nes myli mane“, - tvirtino Yoonas Joonas-wonas.

Keliamasis mėnuo – itin nepalankus metas vedyboms

Laikraščio „The Chosun Ilbo“ duomenimis, J.Putina atvyko į Pietų Korėją 2012 metų balandžio pradžioje, o išvyko iš šalies balandžio 20 dieną. Galima sakyti, savo vestuvių išvakarėse, kurios pirmą kartą buvo suplanuotos 2012 metų gegužės 7 dieną Maskvoje. Tą dieną įvyko V.Putino inauguracija. Kaip bebūtų keista, tačiau vestuvės buvo perkeltos dėl rytietiško horoskopo, kuriuo tiki ir pats V.Putinas. Mat 2012 metų balandžio 21 dieną Korėjoje prasidėjo 13-tas keliamasis mėnuo (jundalis), o tai šioje šalyje laikoma itin nepalankiu mėnesiu vedyboms!

Korėjoje žmonės nuo senų laikų labai didelį dėmesį skirdavo renkantis palankias ir nepalankias dienas ir net valandas vedybų iškilmėms. Paprastai pasirinkdavo datą pagal senąjį mėnulio kalendorių tik pasitarus su būrėjomis. Todėl būna, kad Korėjoje būsimieji jaunavedžiai laukia tinkamos savo vestuvių datos ne vienerius metus. Likus 180 dienų iki vestuvių korėjiečiai švenčia sužadėtuves. Ceremonijos metu vaikinas ir mergina oficialiai praneša apie savo ketinimus ir gauna savo tėvų sutikimus.

Daugelio nuostabai Rusijos prezidentas taip pat tiki Rytų horoskopais. Savo netikėtą susidomėjimą jais V.Putinas išsakė atėjus Juodojo Drakono metams - 2011 metų gruodžio 31 dienos naujametiniame pasveikinime.

Tuometinis premjeras priminė, kad jis gimė Drakono metais. „Kiti metai man turėtų būti laimingi, nes Drakonas Drakono nenuskriaus“, - pasakė jis. Po to palinkėjo, kad Drakonas nepagailėtų gerovės, sėkmės ir klestėjimo kiekvienai ruso šeimai.

Rusų pravoslavų cerkvių atstovai neigiamai atsiliepė apie tokį tuometinio Rusijos premjero V.Putino pasveikinimą.

Vestuvės buvo švenčiamos Marakeše

2012 metais liepos mėnesį užsienio žiniasklaidoje praslydo informacija, kad jaunesnioji V.Putino duktė Jekaterina pradėjo ruoštis vestuvėms. Tai patvirtino ir Korėjos žiniasklaida. Anot jos, nuo praėjusių metų J.Putina yra kartu su Yonnu Joonu-wonu ir ruošiasi artėjančioms tuoktuvėms.

Iš tikrųjų J.Putinos ir buvusio Pietų Korėjos karo atašė Rusijoje sūnaus Yonno Joono-wono vestuvės įvyko 2012 metais, lapkričio mėnesį Marakeše, Маroko „La Mamounia Hotel“ viešbutyje. Pagal korėjiečių kalendorių, jų vestuvių dieną iškrito, kad bus „mažai sniego“. O tai reiškia, kad jaunavedžių šeimyninis gyvenimas bus sėkmingas. Po vestuvių Jekaterina pasakė tėvui, kad norėtų gyventi ir dirbti Korėjoje. V.Putinui beliko sutikti.

Tiesa, vestuvės taip pat buvo itin griežtai įslaptintos.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?