Paauglys kas dvi savaites paauga po 5 centimetrus

18-metis Joshas Gottas kenčia nuo tokios retos chromosominės anomalijos, kad ji nė neturi pavadinimo. Šiuo metu paauglys yra beveik 210 centimetrų ūgio ir vargiai telpa savo paties namuose. Atrodytų, kas gi čia tokio – puikios perspektyvos krepšininko karjerai vystyti! Josho nelaimei, augti jis tiesiog nesustoja.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2013, 6:13 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:57 AM

Vieniša mama Sharon baiminasi, kad netrukus aukščiausiu Didžiosios Britanijos žmogumi tapsiantis jos sūnus, tikėtina, yra vienintelis žmogus pasaulyje, turintis šį unikalų sutrikimą.

Milžinas Joshas jau dabar avi 50 dydžio batus ir sveria daugiau nei 120 kilogramų.

„Supratau, kad kažkas su mano sūnumi negerai, kai jam buvo vos 11 metų. Tuo metu jis buvo ūgtelėjęs iki beveik 170 centimetrų. Gydytojai tiesiog numojo ranka sakydami, kad aš ieškau problemų ten, kur jų nėra. O štai dabar jie man sako, kad Joshas turi tokį retą chromosomų sutrikimą, kad nuo jo paprasčiausiai nėra vaistų...“ – pykčio neslepia vaikino motina Sharon.

Šis sutrikimas skiriasi nuo akromegalijos, arba kitaip vadinamo gigantizmo, kuomet organizmas gamina per didelį kiekį augimo hormono. Josho atvejis kitoks - jo organizme trūksta vienos chromosomos, atsakingos už net 3 genus. Vienas iš tų genų tiesiogiai susijęs su normaliais augimo tempais. Lyg to nepakaktų, Joshas taip pat kenčia nuo epilepsijos, autizmo ir skoliozės, tad jam yra būtina nuolatinė priežiūra.

Sharon teigia, kad, laimei, vieno dalyko pavyksta išvengti – patyčių. Nepaisant to, kad vaikai mokykloje už akių Joshą vadina įvairiais negražiais vardais, pasipriešinti milžinui vis dėlto nedrįsta niekas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.