Kone viskam alergiška paauglė gyvenime nenorėtų nieko pakeisti

17-metė britė Brianie Copeland yra alergiška kone viskam, su kuo susiduriame kasdieniame gyvenime: dulkėms, žolei, valikliams, ryškiai šviesai, daugeliui maisto produktų, radiatorių skleidžiamai šilumai ir netgi nenatūralaus pluošto drabužiams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2014, 12:19 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:03 PM

Tačiau paauglė sako, kad nieko savo gyvenime nekeistų, net jei ir turėtų tokią galimybę, rašo britų leidinys „The Northern Echo”.

Daramo grafystėje gyvenanti septyniolikametė dienas leidžia apsivyniojusi tvarsčiais, kad lengviau ištvertų įvairių alergijų sukeltą skausmingą egzemą, dermatitą, artritą ir astmą.

Dėl to B.Copeland tapo tarsi kaline savo pačios namuose, nes kontaktas su išoriniu pasauliu jai baigiasi mažų mažiausiai skausmingomis pūslėmis ir bėrimu.

„Du arba tris kartus per dieną turiu pasitepti kremu. Taip pat kiekvieną naktį būnu su tvarsčiais, kad kremas liktų ant mano odos.

Turiu maudytis mažiausiai porą kartų per dieną. Jeigu to nedarau, mano oda išsausėja ir sutrūkinėja. Tai tikrai skausminga“, - apie kasdienybę pasakojo britė.

Tačiau tai toli gražu ne viskas. Paauglė ir maitintis turi atsargiai. Ji laikosi griežto mitybos plano, kad išvengtų pavojingų reakcijų, kurias merginai gali sukelti kai kurių maisto produktų valgymas.

„Turiu vengti tokio maisto, kaip pieno produktai, kviečiai, soja, riešutai, avižos. Jeigu juos valgau, mano gerklė ištinsta. Taip pat išgeriu dešimt piliulių per dieną“, - dėstė B.Copeland.

Dėl įvairiausių alergijų britė negali daryti to, ką daro eiliniai paaugliai. Mergina niekada negalės pasidaryti makiažo, naudoti plaukų priežiūros priemonių, pasidaryti tatuiruotę ar įsiverti auskarą.

Paauglė su šeima gyvena labai gražioje Jungtinės Karalystės vietoje, tačiau ji negali mėgautis ir kraštovaizdžiu. Nuo vietos ūkių B.Copeland laikosi atokiai, nes yra alergiška gyvūnams, išskyrus paukščius, o žiedadulkės ją susargdina.

„Visada noriu nueiti į ūkį, tačiau žinau, kad ten nuėjusi pasijusčiau blogai. Mano imuninė sistema silpna. Kiti žmonės peršalimą įveikia per porą dienų, man prireikia poros savaičių“, - pasakojo paauglė.

Atostogų metu B.Copeland taip pat negali maudytis jūroje, nes merginos odą iš karto padengia pūslės.

Ji turi tris seseris ir tris brolius, kurie stengiasi palengvinti alergiškos paauglės gyvenimą. Nuėję kur nors pavalgyti, broliai ir seserys visada aiškinasi sudedamąsias patiekalo dalis, taip pat stengiasi neiti ten, kur yra žiedadulkių.

„Jie dažnai sako norintys bent dieną pabūti manimi, kad suprastų, ką tai reiškia“, - apie brolius ir seseris kalbėjo B.Copeland, kurios būklę nėra paprasta palengvinti turimais vaistais ir dabartiniais gydymo metodais.

Tačiau nepaisant skausmų ir rimtų suvaržymų, B.Copeland sako, jog kitaip gyventi nenorėtų.

Britės pažymiai mokykloje buvo puikūs. O dabar ji studijuoja vaikų rūpybą Naujajame Daramo koledže. Mergina tikisi ateityje dirbti su specialiųjų poreikių vaikais.

„Užaugau nuolat nešiodama tvarsčius. Tad nežinau, kaip gali būti kitaip. Žmonės man sako, kad jeigu būtų tinkamas gydymas, gydyčiausi, tačiau aš taip nemanau. Nors kartais sunku, man patinka būti kitokiai nei visi“, - pareiškė B.Copeland.

Parengė Jurgita Žilinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.