Šuo subjaurojo moters veidą, bet ištraukė ją iš mirties

Moteris, kuri apako po to, kai jos šuo apkandžiojo veidą, pagaliau vėl gali matyti. Po 100 operacijų medikams pavyko sugrąžinti jos regėjimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-08 17:46, atnaujinta 2018-02-17 19:23

Britė Wendy Hamriding neteko sąmonės, nukritusi nuo laiptų savo namuose Prestone, Lankašyro grafystėje. Moteris pabudo agonijoje, paplūdusi kraujais, praėjus dviem valandom po to, kai augintinė kalė Cassie apgraužė jai veidą.

Dėl to, kas nutiko, Wendy nelinkusi kaltinti savo augintinės. Atvirkščiai – ji teigia esanti kalei dėkingą už išgelbėtą gyvybę. „Dantis akyje

Kaip rašo interneto puslapis „Metro“, Rodezijos Ridžbeko veislės šuo pamatęs, kad šeimininkė nukrito, desperatiškai mėgino ją prižadinti, tačiau kai ji nepabudo, pašėlo. Negalėdamas pažaboti savo natūralių instinktų, šuo pradėjo kandžioti 53 metų moters veidą, kol suėdė jos dešinę akį ir apgraužė kaulą aplink akies įdubimą.

W.Hamriding vis dar galėjo matyti kairiąja akim, bet ji buvo taip smarkiai sumaitota, kad ilgainiui, vienos plastinės operacijos metu, visiškai prarado regėjimą.

Moteris buvo nerege dvejus metus, kol jai nebuvo atliktos sudėtingos operacijos, žinomos, kaip „dantis akyje“, padėjusios sugrąžinti kairės akies regėjimą.

Procedūra „dantis akyje“, lotyniškai žinoma kaip „osteo odonto keratoprosthesis“, yra dviejų etapų. Operacijos metu naudojami paciento iltiniai dantys. Jie pašalinami, nušlifuojami ir suformuojami taip, kad būtų galima įmontuoti dirbtinę rageną, kuri vėliau implantuojama į akį.

W.Hamriding, kuri gyvena viena, dabar kaire akimi turi „tunelinį“ regėjimą. Jo pakanka, kad po 2011 metų gruodį įvykusios nelaimės vėl galėtų matyti savo du 19 ir 33 metų sūnus ir du anūkus. Po butelį degtinės kasdien

Moterį apkandžiojęs šuo buvo užmigdytas, bet W.Hamriding tvirtina esanti skolinga buvusiam augintiniui savo gyvenimą. Esą jei ne tai, ji niekaip nebūtų išvengusi ankstyvos mirties nuo alkoholizmo.

Po nelaimės Wendy metė gerti ir dabar paskyrė savo gyvenimą priklausomiems nuo alkoholio ir narkotikų žmonėms.

Anksčiau W.Hamriding pati buvo alkoholikė. Ji per dieną išgerdavo po butelį degtinės. Dabar moteris tiki, kad būtų pakankamai greitai mirusi nuo šios priklausomybės, jeigu ne nelaimė.

„Cassie išgelbėjo mano gyvybę. Geriau būti aklai, nei mirusiai. Iki šio įvykio gerdavau vos pabudusi. Žinojau, kad alkoholis mane žudė, bet negalėjau liautis gerti. Praradau akį ir šunį, bet tai geriausia, kas galėjo nutikti. Praleidau tris mėnesius ligoninėje ir ten sužinojau, kad jeigu šuo būtų apgraužęs kairę pusę, kur yra smegenys, nebūčiau išgyvenusi. Medikai daug ką atkūrė: man buvo išoperuotas gomurys, kad būtų galima atkurti akies įdaubą“, – pasakojo W.Hamriding. Dėl šiurkščios odos apako

Apgraužtą moters veidą Karališkosios Prestono ligoninės plastikos chirurgai atkūrė, panaudoję jos pilvo ir kojos odą. „Tačiau oda buvo per šiurkšti ir tai pakenkė likusiam regėjimui“, – paaiškino ligonė.

Gydytojas konsultantas Markas Vose nukreipė Wendy pas profesorių Christopherį Liu, gaminantį dirbtines ragenas minėtu „dantis akyje“ būdu.

„Kai jie pirmąkart man pasakė, kaip į akį įdės dantį, kad galėčiau regėti, tai skambėjo kaip iš filmo. Bet pasitikėjau gydytoju M.Vose ir norėjau pamėginti. Skamba siurrealistiškai, bet tai išties veikia“, – stebėjosi W.Hamriding. Susijaudino pamačiusi anūkus

Wendy susijaudina prisiminusi momentą, kai vėl galėjo išvysti savo anūkus 11 metų Lily ir dešimtmetį Joshą. „Nuostabu vėl galėti juos matyti. Sunku išreikšti žodžiais, kaip tai puiku“, – kalbėjo moteris, pridūrusi, kad nuo anos nelaimės negėrė nė lašo alkoholio.

Dabar ji nori padėti tiems, kurie serga priklausomybės ligomis, kad niekam netektų išgyventi to paties, ką patyrė ji.

W.Hamriding gina ją apgraužusią augintinę, kurią laikė 10 metų: „Cassie nepadarė nieko žiauraus. Net jeigu matau, kaip ji sužalojo mano veidą, žinau, kad ji išgelbėjo mano gyvybę. Ji tiesiog stengėsi mane pažadinti, bet viskas nuėjo per toli. Gaila, kad ją reikėjo užmigdyti, nes ji paragavo kraujo“.

Oftalmologas M.Vose sakė, kad Wendy drąsa nuvedė ją ten, kur ji yra dabar. Ji nepabijojo nieko atsisakyti.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.