Širdies kančias patyrusi J.Arlauskaitė-Jazzu nebenorėtų pamilti menininko

Jausminga, seksuali, pasižyminti puikiu humoro jausmu, koketišku juoku, natūraliomis putliomis lūpomis. Bet vis dar viena. „Šiuo metu bandau patikėti, kad meilė dar egzistuoja“, – prisipažino dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu (25 m.), ne kartą patyrusi jausmų kančių. Vilniuje gyvenančią atlikėją iki šiol persekioja senos jos meilės istorijos, nors ji jau laukia naujos. Meilė, netgi ir nelaiminga, ją įkvepia kurti.

Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

Jan 11, 2014, 6:42 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:24 PM

Vos sulaukusi pilnametystės dainininkė su muzikantu Leonu Somovu kelerius metus Londone kartu kūrė ne tik muziką, bet ir bendrą gyvenimą. Vėliau J.Arlauskaitė-Jazzu įsimylėjo tuometį grupės būgnininką Marijų Aleksą.

Su juo skaudžias skyrybas patyrusi atlikėja po penkerių metų, praleistų Londone, grįžo į Lietuvą. Dabar į Didžiosios Britanijos sostinę užsuka nebent rengti koncertų.

„Mane visada apima liūdesys, kai grįžtu į Londoną – su juo susiję daugybė gražių prisiminimų. Tą miestą palikau, nes negalėjau ten daugiau būti. Marijus – nuostabus žmogus, džiaugiuosi, kad jį sutikau. Ir niekieno reikalas, kodėl tai baigėsi.

Turbūt mes susitikome būdami per jauni. Galbūt, jei susitiktume dabar, viskas būtų labai gerai“, – atsiduso talentinga atlikėja.

Abu buvę Jazzu mylimieji turi savo antrąsias puses.

M.Aleksa liko dirbti Londone, o L.Somovas su J.Arlauskaite-Jazzu Vilniuje toliau darniai kuria muziką ir koncertuoja.

Valentino dienos proga duetas penkiuose šalies miestuose surengs koncertus „Song About Love“, kuriuose pirmą kartą skambės jų dainos vien tik apie meilę.

Justės motina Auksė, kurią atlikėja vadina geriausia drauge, laukia, kada duktė vėl įsimylės – tuomet Jazzu skrajoja, trykšta energija, tampa nerūpestinga.

„Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Kitoks pokalbis“ vedėjai Aušrai Kilkuvienei J.Arlauskaitė-Jazzu prisipažino, jog tris kartus rimtai draugavo, tačiau stipriai įsimylėjusi buvo tiktai kartą.

Kaip ir daugelis menininkų, ji įsitikinusi, kad mūzos dažniausiai aplanko panirus į liūdesį.

„Mane visi vadina depresijos karaliene. Juk buvusi meilė niekur nedingsta, ji transformuojasi. Ji mane įkvėpė parašyti daug gražių dainų, vadinasi, ji nebuvo bloga“, – kalbėjo J.Arlauskaitė-Jazzu.

Justės motina yra sakiusi, jog dukterį nuo mažens lydi liūdesys. Tačiau pati atlikėja tai įvardija kitaip – įgimta melancholija.

Vis dėlto vaikystėje ji buvo pasiutusi, bet labai imli, supratinga ir trokštanti žinių. Būdama trejų metų Justė pati parašė knygelę.

„Tiesa, žodžio „saulė“ raidė s buvo apsukta į kitą pusę“, – sukikeno atlikėja.

Ji nė kiek neprieštarauja draugams, kurie tvirtina, jog Justė itin greitai subrendo, nors pati mano nepasikeitusi nuo paauglystės.

Išskirtinių gabumų mergina vaikystėje iškrėsdavo išdaigų. Kartą ji dvejais metais jaunesniam broliui Žilvinui sugebėjo tušinuku sužeisti galvą, o kitąsyk jam į nosį buvo prikišusi vitaminų piliulių.

Šunybes Justė krėtė ir kiemo bernams – trukdydavo žaisti krepšinį. Tarp jų buvo ir pirmoji vaikiška atlikėjos meilė – Gytis Šapranauskas, aktoriaus Vytauto Šapranausko sūnus. Kartą mergina nugvelbė jo megztinį ir paslėpė jį miške.

Nors mokykloje ji nuolat patekdavo į nepaklusnių mokinių sąrašą – mat vesdavo klasės draugus iš kelio, pati mokėsi gerai, dalyvavo popamokinėje meninėje veikloje.

Šiandien atlikėja save vadina prieblandos princese. Keltis devintą ryto jai didžiulė kančia. Ji gyvena naktimis.

„Mano namai dvelkia ramybe. Juose tvyro prieblanda, visuomet dega žvakės. Man patinka, kai temsta, patinka būti vienai“, – savo įpročius bei pomėgius vardino dainininkė.

Justė prisipažino, jog pastaruoju metu jai norisi slėptis, nes pavargo nuo gyvenimo tempo, nuo žmonių. Ji ėmė daugiau rašyti. Ženklą davė ir balsas – jis taip pat pavargo.

Žvaigždės statusą dainininkė pajuto būdama labai jauna, o šiandien ją labiau vargina ne dėmesys – nuo jo Justė po truputį išmoksta atsiriboti.

„Aš daug savęs išdalinu kitiems žmonėms. Koncertuodama atiduodu kalnus energijos. Grįžusi po koncerto ilgai nemiegu – galvoje narplioju sudėtingus tinklus, nagrinėju vertybes, analizuoju save. Esu jautri, dėl to dažnai verkiu“, – atvirai kalbėjo žinoma dainininkė.

Ar apie dainininkės karjerą J.Arlauskaitė-Jazzu svajojo nuo pat vaikystės?

„Samas (prodiuseris Saulius Urbonavičius – Red.) yra pasakęs, jog beveik visi vaikai svajoja būti kosmonautais, ir daugeliui iš mūsų tai pavyksta. Aš irgi turėjau tokią svajonę, ir ji išsipildė“, – nusijuokė atlikėja.

Tačiau kitą akimirką ji prisiminė, jog visuomet svajojo tapti dainininke. Kai namuose nebūdavo tėvų, Justė apsiaudavo mamos aukštakulnius ir imdavo mėgdžioti atlikėją Džordaną Butkutę.

Vaikiškas noras tapo apčiuopiamas tuomet, kai sulaukusi trylikos Justė ėmė lankyti muzikos mokyklą.

„Esu laiminga, kad tai išsiaiškinau anksti, tad turėjau galimybę siekti tikslo ir tobulėti“, – sakė atlikėja, tuomet supratusi, kuriuo keliu toliau jai žengti.

Pabaigusi dešimt klasių ji pareiškė norinti mesti mokyklą, nes nebespėjanti suderinti muzikos ir mokslų. Nieko nelaukdama įstojo į Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatoriją. Bendrų dalykų mokymasis pradėjo šlubuoti, užtat muzikos pamokose rinkdavo tik dešimtukus.

Vėliau išvyko mokytis į Londoną. Ten kūrė dainas ir mylėjo.

Dabar J.Arlauskaitė-Jazzu širdies draugo neturi, tačiau gerbėjų dėmesį priima su malonumu.

Būdama ketverių Justė savo seneliui papasakojo, apie kokį vyrą svajojanti. Ji įsivaizdavo, jog jos mylimasis bus aukštas, tamsus, ryškių bruožų, galingas, didelėmis rankomis.

„Tačiau beveik visi vyrai, su kuriais buvau ir kurie man rodo dėmesį, – visiškai nepanašūs į tą vaizdinį“, – sukikeno J.Arlauskaitė-Jazzu.

Dainininkei patinka vyresni vyrai – pasak jos, tik sulaukus Kristaus amžiaus prasideda tikroji vyrų branda.

Justei svarbiausia – kad jis būtų geras žmogus.

Vis dėlto idealaus partnerio savybių sąrašą, iš kurio pati juokiasi, atlikėja mintyse turi.

„Vyras turėtų būti nevedęs, neturėti vaikų, geriau – ne menininkas. Jis turėtų mokėti laviruoti – leistų man skraidyti, bet, kai reikia, padėtų nutūpti. Taip pat jis turėtų mylėti vien tik mane“, – vyro ypatybes vardijo žinoma dainininkė.

Jai nepatiktų vyras, kuris aiškintųsi, kur ji buvo, su kuo. Vyras, pasak jos, turi būti vyriškas.

„Aš moku mylėti, o kai myliu, su manimi būti paprasta. Nes aš myliu besąlygiškai.

Kita vertus, artimiems žmonėms sunku suprasti, jog kartais grįžtu namo ketvirtą ryto, nes mane nuolat supa milijonai draugų“, – pasakojo J.Arlauskaitė-Jazzu.

Pati atlikėja negalėtų atsisakyti savo gyvenimo būdo dėl antrosios pusės ramybės. Ji įsitikinusi, kad labiau taikytis prie jos turėtų vyras, o ne ji prie vyro. Ar atlikėja turi tokių bruožų, kurių pati norėtų atsisakyti?

„Iš esmės esu geras žmogus. Tiesa, moku meistriškai meluoti.

Galiu tai daryti žiūrėdama tiesiai į akis. Tačiau tai nepiktybinis melas, ir jis moteriai labai tinka. Labiau nei vyrams. Ir to tikrai neatsisakyčiau“, – pamerkė akį atlikėja.

Užtat Justė prisipažino, jog jai kartais pritrūksta valios. Nors artimieji ir draugai ją laiko atsakinga, organizuota ir griežta.

Turbūt geriausiai Justę pažįsta jos motina. Ji tikina, jog duktė namuose yra visai kitoks žmogus nei scenoje.

„Aš normali, laiminga ir spalvinga. Aš visokia. Kartais savęs nemėgstu. Bet gyvenu normalų gyvenimą“, – kalbėjo žinoma dainininkė. Jai nesuprantama, kodėl kai kurie ją vadina nosį užrietusia pamaiva. Gal dėl putlių lūpų? Bet jos juk natūralios.

„Kartais atsikėlusi pirmiausia pasidažau lūpas. O kartais į gatvę einu mažai pasidažiusi, su džinsais ir nutampytu megztuku. Mėgstu būti sodyboje, nes ten galiu vaikščioti susivėlusi ir keletą dienų neplauti galvos“, – tikino Justė.

Užtat scenoje dainininkė atrodo įspūdingai. Jokių dietų atlikėja nesilaiko ir šypsodamasi atsimena vieno bičiulio patarimą: „Geriausia dieta – padėk tą šakutę atgal į stalčių.“

„Patinku sau tokia, kokia esu. Jeigu būtų kitaip, surasčiau valios pasikeisti. Bet yra daug svarbesnių dalykų. Neseniai pusei metų buvau praradusi balsą ir negalėjau dainuoti. Geriau būsiu šiek tiek apvalesnė, bet dainuosiu gerai“, – patikino atlikėja.

„Lietuvos ryto“ televizijos laidą „Kitoks pokalbis“ žiūrėkite kiekvieną penktadienį 19. val. 30 min. arba jums patogiu laiku portale tv.lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.