Muzikantas R.Ruokis per pusmetį neteko 40 kilogramų

„Svorio metimo kozirio neatidaviau nei brangiai kainuojantiems dietologams, nei chirurgams“, – patikino muzikantas ir „Lietuvos ryto“ televizijos humoro laidos „Žinių naujienos“ prodiuseris Remigijus Ruokis, kuriam sausio 1-ąją sukako 50 metų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Jan 12, 2014, 2:01 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:01 PM

Svarbios datos žmones priverčia susimąstyti ne tik apie prabėgusius metus, bet ir apie savijautą. Artėjantis penkiasdešimtmetis muzikantui ir prodiuseriui R.Ruokiui tapo paskata atsikratyti nereikalingo svorio.

„Suvokiau viena: jeigu nori, kad tave aplinkiniai mylėtų, pats irgi juos mylėk ir nepamiršk mylėti savęs,“ – sakė vyras.

Dėl antsvorio, kurį turėjo daug metų, R.Ruokio sveikatos tyrimai nebuvo geri – medikai nustatė padidėjusį cukraus kiekį kraujyje, kraujospūdis taip pat būdavo didesnis už normalų.

„Daug kas iš atlikėjų ir muzikantų ryžosi skrandžio mažinimo operacijai, įvairiausioms dietoms, tačiau tokia galimybė numesti svorio manęs nežavėjo. Tie pavyzdžiai manęs niekaip neveikė“, – neslėpė R.Ruokis.

Jis nutarė sulieknėti pasikliaudamas savo jėgomis.

Šiauliuose pas šeimos gydytoją apsilankęs R.Ruokis užsiminė, kad nori mažinti svorį. Gydytoja jam įdavė lapelį su pratimų aprašymais.

Vaikystėje lengvosios atletikos treniruotes lankiusiam Remigijui mankšta neatrodė sudėtinga. Vyras į ją įtraukė ir keletą savų pratimų.

Kiekvieną rytą 15–60 minučių skirti mankštai Remigijui tapo įpročiu. Kaip ir dvigubai sumažinti patiekalų porcijas.

Į Vilnių dėl darbo persikraustęs gyventi R.Ruokis dabar į televiziją vaikšto pėsčiomis. Kelionė nuo namų iki darbovietės užtrunka pusvalandį.

Darbe jis beveik nesinaudoja telefonu: jeigu reikia ką nors pasakyti kolegai, vikriai nubėga į kitą kabinetą ar gretimą pastatą.

„Su antsvoriu nepersistengdamas susitvarkiau pats. Sumažinau maisto kiekį, labai stipriai apribojau alkoholio vartojimą.

Juk pramogų versle gėrimai ir rūkymas taip giliai įleidę šaknis, kad to atsisakęs atrodai tarsi balta varna. Rūkyti mečiau dar anksčiau ir tuo labai džiaugiuosi“, – svorio metimas humoro laidos prodiuseriui netapo kančia.

R.Ruokis, kaskart sėsdamas prie stalo, nepamiršta tikslo: „Kadangi esu užsibrėžęs mylėti ir būti mylimas, man negresia persivalgyti.“

Persivalgymą R.Ruokis prisimena su siaubu, mat prieš kiekvienas didžiąsias metų šventes ar muzikantų gimtadienius jam rūpėdavo vaistinėje nusipirkti preparatų, padedančių suvirškinti maistą.

Dabar muzikantas džiaugiasi matydamas, kad turimi apdarai jam jau per dideli. Nemažai jų vyras pasiruošęs dovanoti, o dizainerių siūtus sceninius kostiumus – parduoti.

Vyrui malonu atnaujinti garderobą: jis įsigijo sportinio, laisvalaikio stiliaus drabužių ir klasikinį kostiumą.

„Tie, kurie sulieknėjo susiverždami skrandžius, mane juokina. Jie neturėjo valios. Nebijau prisipažinti, kad esu labai stiprios dvasios žmogus. Kai kuriais požiūriais kartais būnu ir nepalenkiamas“, – patikino pašnekovas, užsibrėžęs dar šiek tiek sulieknėti.

R.Ruokis iš savo valgiaraščio neišbraukė jokių maisto produktų ar patiekalų, tik sumažino jų kiekį.

Prodiuseris patikino, kad jam svarbu pavalgyti rytais, kitaip sunkiai susirikiuotų dienos darbai. Bet pusryčiai nėra nei gausūs, nei labai sotūs.

R.Ruokis iš ryto dažniausiai užkremta paties pasidarytų salotų arba grūdėtosios varškės. Vyras labai mėgsta saulėje džiovintus pomidorus, todėl jų deda ir į salotas, ir į varškę.

Pietus Remigijus kartais nešasi į darbą – namie paruoštą sriubą ar troškinį. Vyras neatsisako kolegų kvietimo papietauti ir kavinėje, bet visada save stabdo užsisakydamas mažesnę porciją.

„Anksčiau, būdavo, grįžtu iš vakarėlio ir neatsispiriu norui dar ko nors pavalgyti. O dabar vakare neėdu daug“, – šmaikštavo naują elektroninio pašto adresą neesk@atomas.lt susikūręs ir į laiškus lieknėjimo tema pasiruošęs atsakyti R.Ruokis.

Nors Remigijus nuo vaikystės buvo apkūnokas, jo kūno svoris labiausiai šoktelėjo sulaukus keturiasdešimtmečio.

„Kai darbai pasidarė sėdimi, prie kompiuterio, pastebėjau, kad svoris auga lyg ant mielių“, – kūno pokyčiais nesidžiaugė R.Ruokis.

Bet sumanęs mesti svorį ir ėmęs keisti gyvenseną prodiuseris neprivertė to paties laikytis savo šeimos. Pastaruoju metu jis dažniau gyvena Vilniuje, o su Šiauliuose likusia dirbti ir gyventi žmona Ilona pasimato savaitgaliais.

Sūnūs Martynas (28 m.) ir Gabrielius (26 m.) įsikūrę sostinėje, kiekvienas gyvena atskirai. Šeimą jau turintis vyresnėlis tėvus pradžiugino anūke – 2 metų Vėjūne.

„Anūkė – labai linksma mergaitė. Jos vardas atitinka charakterį“, – smagiai nusiteikęs pasakojo R.Ruokis.

Tačiau svorio numetęs, auskarą į ausį įsisegęs ir madingai plaukus apsikirpęs R.Ruokis savo įvaizdžiu visai neprimena senelio.

Vyras kvatodamasis patikino, kad jaunatviškai turbūt atrodo dėl to, kad bendrauja su įvairaus amžiaus žmonėmis. O matydamas judrią lyg vėjas anūkę ir pats jaučia gyvenimo polėkį.

Kadangi R.Ruokio gimtadienis sutampa su naujų metų pradžia, vyras tądien jo nešvenčia.

„Žinau, kad visi švenčia ne mano gimtadienį, o Naujuosius metus. Todėl man neįdomu,“ – kalbėjo vyras.

Dabar R.Ruokis netgi kratosi vaišių. Sukaktuvininkas savo šventę atidėjo sausio 25 dienai, tačiau stalų nedengs – bičiuliams surengs koncertą.

„Lietuvos ryto“ televizijos prodiuseris turi nemažai mėgstamos veiklos. R.Ruokis koncertuoja su šiauliečių muzikantų grupe „Gin’gas“.

Atlikėjas kuria ir solinį projektą „1 + 1“. Pavadinimo reikšmė – vienas muzikantas ir R.Ruokis. „Atliekame pseudoakustinę muziką, tą kuri netilpo į rėmus: nei į fanką, repą ar roką.“

R.Ruokis rašo dainas apie meilę. „Tekstų yra prikurta daug“, – neslėpė poeto gyslelę turintis atlikėjas.

Sausio 25 dieną sostinės muzikos klube „Tamsta“ R.Ruokis 50-ąjį gimtadienį paminės įvairių savo muzikinių projektų „Gin’gas“, „Dalyvis“, „Les Stagnateurs“ ir popmuzikos koncertu, kuris truks visą naktį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.