Verslininkas parduoda restoraną, kad išgelbėtų mirštančią darbuotoją

Michaelis de Beyeris, Montgomeryje (Teksasas) valdantis restoraną „Kaiserhof“, nusprendė parduoti 17 metų vystytą verslą tam, kad išgelbėtų vienos iš savo darbuotojų, padavėjos Brittany Mathis gyvybę. 19-metė mergina kenčia nuo piktybinio smegenų auglio, tačiau neturi sveikatos draudimo, be kurio gydymas kainuoja tokią sumą, apie kurią nei Brittany, nei jos šeima negali nė svajoti.

Verslininkas parduoda restoraną tam, kad išgelbėtų mirštančią darbuotoją.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Verslininkas parduoda restoraną tam, kad išgelbėtų mirštančią darbuotoją.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2014, 8:48 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:15 PM

Apie smegenų vėžį mergina sužinojo netikėtai. Dar gruodžio mėnesį paauglė kreipėsi į medikus dėl bėrimo ant kojos. Atlikus magnetinio rezonanso tyrimą ir kompiuterinę tomografiją, Brittany smegenyse buvo rastas stalo teniso kamuoliuko dydžio auglys.

Sveikatos draudimo neturinčios paauglės gydymas buvo nutrauktas dėl neįtikėtinai didelių sąskaitų už sveikatos priežiūrą, kurių nei Brittany, nei jos šeima nėra pajėgūs apmokėti.

„Tai neteisinga. Brittany šeima jau patyrė vieną smūgį praeityje – 2000 metais nuo laiku neaptikto smegenų vėžio šį pasaulį paliko merginos tėtis. Negalima leisti, kad situacija pasikartotų“, – teigia M.de Beyeris.

Ir štai dabar „Kaiserhof“ restorano savininkas pasiryžo parduoti savo verslą tam, kad ištrauktų jauną merginą iš mirties gniaužtų.

„Noriu surengti aukcioną, tad, jei pavyks parduoti restoraną, sau pasiliksiu minimalią, pradinę aukcione paskelbtą sumą, o likusi dalis atiteks Brittany gydymo išlaidoms padengti. Negaliu tiesiog sėdėti sudėjęs rankų ir leisti jai numirti. Negalėčiau sau atleisti už tai – niekuomet nebūčiau laimingas tiesiog didindamas savo banko sąskaitą, kai šalia manęs – mirštantis žmogus, kuriam reikia mano pagalbos“, – teigia M.de Beyeris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.