Apie sūnaus nužudymą sužinojęs aktorius R.Karvelis vis tiek žengė į sceną

Sekmadienį aktorius Rimgaudas Karvelis sužinojo, kad per menininkų išgertuves peiliu buvo nužudytas vienintelis jo sūnus Naglis. Nepaisant to, jis vis tiek žengė į Lietuvos Nacionalinio dramos teatro sceną ir tris valandas vaidino komišką vaidmenį. Tik po to paniro į gedulą.

Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

Jan 19, 2014, 10:07 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:41 AM

„Aktoriaus duona tokia. Į sceną išeini - išsiblaškai, o kai niekas nemato - verki. Vienam irgi labai liūdna, tik rytoj po pietų bus aišku, kaip viskas įvyko“, - po spektaklio sakė šiais metais 80 metų jubiliejų paminėjęs R.Karvelis.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, per menininkų vakarėlį, buvo nužudytas dailininkas N.Karvelis. Nusikaltimu įtariamas garsus kino režisierius Algimantas Maceina. Nužudytojo kūrėjo tėvas apie nelaimę sužinojo likus penkioms valandoms iki spektaklio „Paskendusi vasara“, kuriame sekmadienį turėjo vaidinti. Šis spektaklis sukurtas pagal M.Katiliškio romaną.

Režisierius, buvęs Seimo narys Julius Dautartas pasakojo, kad buvo pasirengęs pats vaidinti Degutinio Lapeikos vaidmenį, nes visi bilietai buvo parduoti. Tačiau valandą iki spektaklio pasirodęs R.Karvelis pasakė, kad jis yra aktorius ir vaidinti yra jo pareiga.

„Mūsų tokia profesija. Kai jauniausias brolis mirė - aš vaidinau Kaune, nes negalėjo spektaklio nuimti. Po to tėvukas mirė - negalėjau kažkokių koncertų nutraukti. Aktoriai išsiduoti negali. Išeini į užkulisį - labai liūdna, į sceną išeini. Žiūrėkite: anšlagas, pilna žmonių.

Esu užsigrūdinęs. Visko mano gyvenime buvo“, - sakė R.Karvelis.

Aktorius ketino grįžęs po spektaklio namo sužinoti daugiau apie sūnus mirtį. Kol kas jam pranešta, kad apsispręsta sūnaus palaikus kremuoti. Apie sūnaus mirtį jis sužinojo mažiau kaip prieš penkias valandas iki spektaklio pradžios.

„Tai - mohikanų karta! Mes visi buvome pritrenkti. Šiais laikais spektakliai nuimami dėl kur kas mažesnių priežasčių“, - kartojo pasimetęs režisierius J.Dautartas. Jo manymu, tai - didžiausio aktoriaus pasiaukojimo pavyzdys.

Degutinis Lapeika - spalvingas personažas, jį vaidinti prieš 14 metų R.Karvelis buvo pakviestas kaip vienas geriausių Lietuvos komikų.

Režisierius pasakojo, kad sausakimša žiūrovų salė šį vakarą nė neįtarė apie aktorių ištikusią tragediją. Daugiau kaip tris valandas savo replikomis jis juokino salę.

„Sekantis būsiu aš“, - šiandien spektaklio finale ištarė pjesės žodžius R.Karvelis, kai kaimo bendruomenė susirinko į vieno iš veikėjų laidotuves. Šiais žodžiais spektaklis pasibaigė.

„Šis vakaras mane privertė susimąstyti, kas yra teatras ir mūsų profesijos etika. Bet kokiu atveju, aktoriaus profesija kur kas sudėtingesnė, nei režisieriaus“, - sakė J.Dautartas.

J.Dautarto biografijoje prieš tai irgi yra buvę tokių pavydžių. Jo spektaklyje „Senojo gluosnio pasaka“ Panevėžio teatre aktorius Albinas Keleris vaidino praradęs dukterį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.