Ar našle tapusi aktorė V.Podolskaitė ryšis filmuotis seriale?

„Su tavimi niekada nenuobodu, tu kaip skersvėjis – vienaip suplanuoji, kitaip įvyksta“, – taip sakydavo televizijos operatorius Zigmas Gružinskas savo žmonai aktorei Violetai Podolskaitei (60 m.). Po 38 metų trukusios santuokos sunki liga atskyrė Zigmą, kuriam buvo 65-eri, nuo Violetos. Likus metams ir keturiems mėnesiams iki jo mirties kiekviena diena sutuoktiniams buvo vilties repeticija. Kai vyras kreipėsi į gydytojus, plaučių vėžio metastazės jau buvo pasiekusios smegenis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2014, 1:36 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:45 AM

Vienas garsiausių šalies operatorių Z.Gružinskas, apdovanotas Lietuvos radijo ir televizijos įsteigta Auksine bite, Petro Abukevičiaus premija, anapilin išėjo vasario 10-ąją. Kunigas Ričardas Doveika per laidotuves palinkėjo, kad grįžę iš kapų Zigmo artimieji galvotų apie gyvenimą su šypsena.

Ar po vyro mirties sustojo Violetos gyvenimas? Praėjus savaitei po netekties aktorė turėjo pradėti filmuotis televizijos seriale „Moterys meluoja geriau“. Ar ji tam ryžosi? Po laidotuvių viskas atrodė lyg paskendę rūke, o svarbiausi aktoriaus darbo įrankiai – emocijos apmirusios.

 „Zigmas į viską žiūrėjo optimistiškai. Nesvarbu, kokios nelaimės nutiktų, gyvenimas nesustoja. Jis turėjo nuostabų humoro jausmą, viltis jo nepaleido iki paskutinių dienų, kai neteko sąmonės“, – kalbėjo našle tapusi aktorė, Vilniaus miesto tarybos narė.

Smalsus ir godus gyvenimui Zigmas sugebėjo nesiskųsti, kad jam kas nors negerai. Jis sprendė kryžiažodžius tol, kol paleido iš rankų pieštuką ir prarado sąmonę. Tačiau neįveikė paskutinio savo kryžiažodžio – kaip nugalėti ligą.

Kokie prisiminimai iš bendro gyvenimo su Zigmu palaiko aktorę po skaudžios netekties? Kaip Violeta jaunystėje susipažino su Zigmu ir kaip gyvenimo keliu kartu ėjo beveik 40 metų?

Piršlybos autobuse - be jokios romantikos.

Vestuvės - praėjus vos trim mėnesiams nuo pažinties pradžios.

Kai kas nors Zigmo paklausdavo, koks laimingos santuokos receptas, juokaudamas jis patardavo: „Reikia kasdien skirtis.“

Pora užaugino dukterį ir du sūnus, susilaukė trijų anūkų.  Ar Violeta su Zigmu buvo laimingi?  

Apie tai skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto" žurnale „Gyvenimo būdas".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.