Vaikams norintis padėti vyras visus metus vaikščios basas

Ši žiema Kentukyje (JAV) gyvenančiam Richardui Hudginsui buvo viena sunkiausių. Ir ne tik todėl, jog lauke buvo taip šalta, kad nesinorėjo nė nosies iš namų kišti. Anaiptol. Kitų skausmui neabejingas vyras ėmėsi neįtikėtino ryžto reikalingo projekto – visus metus vaikščios basomis kojomis, atsisakydamas bet kokio apavo. Taip jis tikisi atkreipti visuomenės dėmesį į vargingomis sąlygomis augančius vaikus, kurių daugelis niekuomet nėra avėję batų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 27, 2014, 12:18 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:34 PM

„365 dienas neavėsiu batų, kad surinkčiau kaip įmanoma daugiau pinigų vaikams, kurie dėl itin prastos finansinės padėties šeimoje yra priversti vaikščioti basomis. Lygiai po metų už visas surinktas lėšas nupirksime kiek galima daugiau porų batų Kenijos vaikams“, – teigia R.Hudginsas. Na, o pirmieji pasivaikščiojimai per sniegą R.Hudginsui tikrai nepaliko gero įspūdžio. Kaip teigia vyras, praėjus pirmajai valandai jis įsitikino, kad nebegalės tęsti projekto. Tačiau viską pakeitė 5 paaukoti doleriai, pasiekę jo sąskaitą. „Tai įkvėpė mane siekti savo tikslo“, – sako R.Hudginsas.

Siekti yra ko – per metus vyras tikisi surinkti 25 tūkst. JAV dolerių  (62.5 tūkst. litų). Jie bus paaukoti Kenijoje gyvenantiems vaikams, kasdien į mokyklą žingsniuojantiems basomis kojomis. Tokios sumos pakaktų 800 porų batų. Įsivaizduokite, juk tai  800 vaikų, kuriems nebereikės baimintis dėl galimų pavojų, tykančių ant žemės. Nubrozdinimai, nudegimai, žaizdos, infekcijos – tokia dabar yra daugelio jų kasdienybė.

„Visame pasaulyje yra daugiau nei 300 mln. vaikų, kuriems tenka vaikščioti basomis, – batų tėvai tiesiog neišgali nupirkti. Kai kurie laimingieji apavą gauna iš geriau gyvenančių draugų, žinoma, neretai jis būna suplyšęs, bet tai geriau nei nieko. Vis dėlto basomis kojomis čia vaikšto daugiau vaikų, nei galėtumėte įsivaizduoti“, – tikina vienas Kenijoje gyvenančių misionierių.

Šiandien R.Hudginso sąskaitoje jau yra 4 tūkst. JAV dolerių, tačiau vyras džiaugiasi ir į jo namus plūstančiomis dėžėmis. Jose – visiškai naujos batų poros, kurias jam aukoja gražią idėją palaikantys ir kitų nelaimėms neabejingi žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.